Prvi Karlovački

“Radost u srcu Hrvatske” vizija je HDZ-ove kandidatkinje Martine Furdek Hajdin

Autor: Anamarija Radočaj

03.05.2021

Izbori

HDZ-ova kandidatkinja za županicu Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin i kandidatkinja za njenu zamjenicu Vesna Hajsan Dolinar predstavile su program za nadolazeće izbore. Glavne odrednice programa su odgoj i obrazovanje, gospodarstvo, zdravstvena skrb, društveno – socijalni program, infrastruktura i okoliš te sigurna i pametna županija.

-Da bi naša županija jednoga dana bila ravnomjerno razvijena potrebno je nastaviti ulaganje i to posebno u one krajeve koji gospodarski nisu razvijeni, koji i danas imaju vidljive ožiljke Domovinskog rata i dva, do tri puta manji broj stanovnika nego 1991. godine. Naša vizija je radost u srcu Hrvatske. Kada govorimo o radosti, govorimo o radu koji uspravlja, ostvaruje koji nas čini zdravima jakima i sposobnima. Radna mjesta i gospodarstvo su ono na čemu je težište rada bilo i bit će u iduće četiri godine, kazala je Furdek Hajdin.

Proračunska sredstva usmjeravat će u razvoj gospodarstva, infrastrukture, gospodarenje energijom, unapređivanje poljoprivrede, turizma te otvaranje novih radnih mjesta. Navela je da je Karlovačka županija izrazito infrastrukturo opterećeno područje te da se svi planirani projekti trebaju optimalno prilagoditi. Također, radit će na unaprjeđenju sustava civilne zaštite, sufinancirati troškove izgradnje širokopojasnih mreža velikih brzina te uvesti e-obrazac.

Kandidatkinja za zamjenicu Vesna Hajsan Dolinar naglasila je kako su do sada, ali će i u budućnosti ulagati u poboljšanje zdravstvenog sustava, u vrtiće i školske objekte i dvorane. Kazala je kako će nastaviti sa svim demografskim mjerama kao i brinuti o starijoj populaciji.

-Želimo da županija i dalje bude otvorena za sve građane, da ne brinemo samo o standardu koji u svakoj jedinici lokalne samouprave mora biti prioritet kroz predškolski odgojno-obrazovni program, redovni školski program, primarnu zdravstvenu skrb, već i pomoć našim JLS kroz infrastrukturu, kazala je Hajsan Dolinar.

Kandidatkinje su se zahvalile svima na dosadašnjem radu te istaknule da očekuju pobjedu na ovim izborima. Podršku su im pružile saborske zastupnice Marija Jelkovac i Nada Murganić, ujedno i predsjednica županijskog HDZ-a.