Prvi Karlovački

Kandidat Živog zida za župana, David Gorup: “Naša vizija razvoja Karlovačke županije ide u smjeru razvoja agroturizma, OPG-ova i obnovljivih izvora energije”

Autor: Sunčica Laić

14.05.2021

Izbori

Kandidat Živog zida za župana Karlovačke županije David Gorup s članovima s liste i predsjednik te stranke Ivan Vilibor Sinčić danas su predstavili program za županiju i još jednom pozvali birače da izađu na izbore i daju priliku mladim ljudima.

Županija kroz koju teku četiri rijeke u svakoj državi bila bi turističko i poljoprivredno čudo, u Hrvatskoj je napuštena, raseljena i zapostavljena.

Naša vizija razvoja Karlovačke županije ide u smjeru razvoja agroturizma, OPG-ova i obnovljivih izvora energije.

Želimo kao županija otkupiti sva napuštena zemljišta i kuće, urediti i dati mladim obiteljima da rade. Bit ćemo uz njih na svakom koraku i pomoći im u pokretanju posla i nabavi svih potrebnih sredstava za rad.

Sagradit ćemo otkupne centre i kao županija garantirati otkup svih prehrambenih proizvoda za naše vrtiće, škole i bolnice. Napravit ćemo strategiju razvoja agroturizma i županija će na korak pratiti obitelji koje se odluče na turizam, pomagati sa EU fondovima i turistima.

Brendirat ćemo županiju na turističkoj karti, organizirati sajmove, turističke ture, natjecanja. Iskoristiti resurse koje nude rijeke, napraviti izletišta, istaknuo je Gorup.

Namjera im je, kako je naveo i otvaranje tvornice za preradu hranu koja će biti centar zapošljavanja u županiji.

-Birači, osobito mladi, mogu birali izlazak na izbore ili izlazak iz zemlje. Politiku koju nude HDZ i SDP gledamo 30 godina. Mi nudimo viziju, oni pranje tanjura u irskim restoranima, poručio je Gorup dodavši kako na izborima očekuju pobjedu.

Ivan Vilibor Sinčić naglasio je da na ove izbore izlaze dva HDZ-ovca, SDP-ovac i njihov David Gorup, te kako su oni jedina prava oporba .

Osvrnuo se na iskustva iz drugih europskih zemalja vezanih uz agroturizam i obnovljive izvore energije, te naglasio:

Imao sam prilike po Europi vidjeti kako se razvija agroturizam, a mi imamo i veće resurse i možemo i bolje. Sve moderne države fokusirane su na sustav lokalna proizvodnja, lokalna potrošnja. Imamo hektare neiskorištene zemlje, a imamo i mogućnosti dovesti fondove i pomoći ljudima, pretvoriti županiju u centar proizvodnje hrane.

Također, budućnost energetike su obnovljivi izvori energije, a prostor za njihovu instalaciju postoji u ruralnim krajevima.

I novac mora ostati u ruralnim krajevima, poručio je Sinčić.