Prvi Karlovački

Kandidat HDZ-a Davor Resovac: Netretiću je nužno potrebna promjena

Autor: Branko Obradović

29.04.2021

Politika

Priopćenje kandidata HDZ-a za načelnika općine Netretić Davora Resovca

Priopćenje donosimo u cjelosti.

Poštovani,

Ponukani nedovoljno dobrim upravljanjem općinom Netretić od strane općinskog načelnika Marijana Peretića  te njegovim nedavnim medijskim istupom u kojem navodi 100 projekata koje je općina ostvarila dužni smo reagirati.

Smatramo kako mlade obitelji i djeca moraju biti prioritet svake vlasti bez obzira kojoj političkoj sferi pripadali. Sadašnji općinski načelnik je u više navrata odbijao platiti učenicima Osnovne škole Netretić radni materijal, tj.odbio subvencioniranje istog, uz opravdanje kako nema dovoljno novaca i kako se već puno toga daje iz proračuna za djecu. Pitamo se kako je to točno kad prošle godine nije bilo davanja za školske izlete i ekskurzije iz općinskog proračuna zbog koronakrize.

Na žalost nas mještana, zbog odbijanja prijedloga Županije i Vijećnika HDZ-a od strane načelnika da se pokrene otvaranje vrtića pri školi u prostorijama zgrade područne škole Novigrad, jedna smo od dvije jedinice lokalne samouprave u Karlovačkoj županiji koja nema otvoren vrtić pri školi. Apsurd što se tiče vrtića je i kupovanje zemljišta za gradnju vrtića koje je duplo preplaćeno i u samom startu će koštati kao što bi koštalo i otvaranje vrtića pri školi, bez dodatnih troškova. Isto tako u tom periodu za koji se očekuje otvaranje vrtića cca  3 godine, roditelji će se morati snalaziti za zbrinjavanje djece po privatnim vrtićima u Karlovcu i vrtiću Duga Resa, a riječ je i o višoj cijeni plaćanja vrtića.

Novo školsko igralište kod matične škole u Netretiću nije adekvatno opremljeno za boravljenje i upotrebu od strane školske djece – nema klupa za odlaganje stvari niti svlačionica ni pitke vode. Prijedlozi su u više navrata na Vijeću istaknuti od strane vijećnika HDZ-a, no nisu uvaženi.

Očigledna je i izrazito loša komunalna infrastruktura. Tako primjerice cesta Netretić – Završje, Netretić – Kolenovac – Pišćetke je u toliko lošem stanju radi nekontrolirane eksploatacije šume i teške mehanizacije, točnije šlepera koji prometuju njom. Iz Eu fondova je napravljena jedino cesta u Kućevicama, a moglo se i trebalo puno više.

Na sve ove navedene točke, konstantno smo upozoravali na Općinskom vijeću, tražeći od aktualnog načelnika da se problemi riješi, ali nismo naišli na razumijevanje. Smatramo kako mještani Netretića zaslužuju bolje uvjete života, odnosno barem priliku da znaju kako im se upravlja općinom i zašto je nužno da dođe do promjene.

Davor Resovac,

Kandidat HDZ-a za načelnika općine Netretić