Prvi Karlovački

KAkvart: Uređenje službenih prostorija GČ Zvijezda pred završetkom

Autor: Ksenija Begović

24.01.2021

Karlovac

Sve što radimo, radimo za dobrobit građana i da nam naša gradska četvrt bude što ljepša. Sve projekte koje smo radili i kroz KAkvart i inače tijekom godina, radili smo na inicijativu građana s kojima imamo dobru komunikaciju ističe predsjednik GČ Zvijezda Željko Grubiša

Uskoro bi trebalo završiti uređenje službenih prostorija u Gradskoj četvrti Zvijezda, izvijestili su iz gradske uprave. Projekt je podržan na natječaju KAkvart s 35 tisuća kuna, no uz rad volontera vrijednost radova i cijelog projekta je puno veća, napominju u Gradu.

Brojni volonteri već mjesecima vrijedno rade kako bi prostor potpuno preuredili i pripremili ga za organizaciju raznih događanja, navode u gradskom priopćenju.

Sve što radimo, radimo za dobrobit građana i da nam naša gradska četvrt bude što ljepša. Sve projekte koje smo radili i kroz KAkvart i inače tijekom godina, radili smo na inicijativu građana s kojima imamo dobru komunikaciju. Sve njihove ideje raspravimo na Vijeću gradske četvrti i krećemo u realizaciju, ističe predsjednik GČ Zvijezda Željko Grubiša i dodaje da osim Vijeća Gradske četvrti navedeni prostor koristi i Odred izviđača „Vladimir Nazor“ Karlovac čiji su članovi dali veliki doprinos u ovim radovima.

Što se i kako radi provjerio je i gradonačelnik Damir Mandić. Zahvalio je svim vrijednim ljudima koji su uložili svoje vrijeme i rad, jer volonterizam je vrijednost koju zagovara projekt KAkvart i na ovom projektu se to jasno vidi.

Inače, Gradska četvrt Zvijezda je sudjelovala na svih pet natječaja KAkvarta koji su do sada provedeni. Tako su prve godine kroz KAkvart uredili igralište kod OŠ „Braća Seljan“, zatim je uslijedilo vanjsko uređenje objekta ULAK-a, pa postavljanje info stupa popularno nazvanog „Karlovački facebook“, a posebno dobro prihvaćeno kod građana je postavljanje solarnog stupa za popravak bicikala na šetalištu uz Koranu.

Projekt uređenja prostorija samo je nastavak realizacije dobrih ideja koji će koristiti svim zainteresiranim građanima i udrugama.

Partner Gradu Karlovcu u projektu KAkvart je Heineken Hrvatska s brendom Karlovačko.