Prvi Karlovački

KAkvart stigao i na Borlin

Autor: Miloš Milovanović

11.09.2021

Karlovac

U sklopu Športsko rekreacijskog centra Magazin otvoreno novouređeno košarkaško igralište

U Mjesnom odboru Borlin danas je u sklopu Športsko rekreacijskog centra Magazin otvoreno novouređeno košarkaško igralište. Projekt je realiziran zahvaljujući KAkvartu.

Ovaj projekt smo prijavili na KAkvart zbog nedostatka košarkaških igrališta u gradu Karlovcu. Smatramo da je ovo puni pogodak jer je igralište svaki dan puno. U projekt smo ušli zajedno s Udrugom Conloc, a mi smo financirali postavljanje podloge na igralištu, iskope i nogostup te smo doveli vodu. Dakle, to je bilo o trošku KAkvarta te smo dio sredstava dali iz mjesnog odbora. Ostalo je donirala Udruga sa svojim sponzorima, rekao je predsjednik ovog Mjesnog odbora Renato Cerovac.

Predsjednik Udruge Conloc Adriano Bakić zahvalio se svim članovima Udruge Conloc, svim prijateljima i susjedima s Borlina koji su proveli puno sati kako bi se igralište napravilo. Pored njih zahvalio  je i sponzorima:  Gradu Karlovcu, Euroherc osiguranju te tvrtkama s Borlina – Vagotehni, Iveti, Ripsu i Titanu.

Otvorenju je prisustvovao i gradonačelnik Damir Mandić.

Na ovom projektu najbolje se oslikava svrha odnosno ideja i smisao projekta KAkvart gdje na jednom mjestu i u jednom projektu imamo i gradski novac, sponzore i mjesni odbor. KAkvart  ima cilj upravo realizirati one male ideje u našim mjesnim odborima i gradskim četvrtima. Posebna mu je vrijednost  volonterski rad te su mještani Borlina odvojili puno svog slobodnog vremena. Ovaj projekt možemo staviti kao primjer za neke buduće, odnosno za ostale MO i GČ, rekao je gradonačelnik.

Program KAkvart na ovaj način funkcionira već pet godina i kroz godine je doživio neke male korekcije, ističe gradonačelnik i zaključuje.

Ono što trenutno uočavamo na razini gradske uprave je to da od prve ideje da to budu neki mali komunalni projekti, sada  ne samo financijski, nego i zahtjevno prelaze granice malih projekata. Vjerujem da ćemo u 2022. godini zajedno s našim partnerom Heineken Hrvatska vidjeti kako možda još malo te procedure sadržajno osmisliti i doraditi. Za uređenje vanjskih igrališta Grad Karlovac svake godine iz svog proračuna izdvaja sredstva, a neka su i uređena preko KAkvarta. Sljedeće godine nam slijede dvije obveze, a vidjet ćemo da li će biti realizirane preko KAkvarta ili na drugi način. Jedna je obnova postojećeg igrališta na Švarči, a u GČ Drežnik Hrnetić kod škole  će se napraviti slično igralište za manje i veće uzraste djece. Vjerujem da ćemo uspjeti.