Prvi Karlovački

KAkvart stigao i do Rečice

23.08.2019

Karlovac

55 tisuća kuna za Rečičke ljetne večeri i nadstrešnicu kod stadiona

U Rečici je večeras počela trodnevna manifestacija 9. Rečičke ljetne večeri. Manifestacija je podržana na ovogodišnjem natječaju KAkvart. Glavni partner Gradu Karlovcu u ovom projektu je Heineken Hrvatska s brendom Karlovačko.

Naš Mjesni odbor je u okviru projekta KAkvart osim za odražavanje Rečičkih ljetnih večeri, sredstva u iznosu od 55 tisuća kuna, iskoristio i za izgradnju nadstrešnice kod stadiona. Ona neće biti samo za potrebe nogometnog kluba, nego i za sve mještane, ali i za naša tri vatrogasna društva, nogometni klub, lovačko društvo i kulturno umjetničko društvo, izjavio je predsjednik Mjesnog odbora Mario Črne.

Nogometni klub „Mladost“ iz Rečice organizator je manifestacije. Osim malonogometnog turnira ovog mjesnog odbora večeras su nastupila i kulturno umjetnička društva te je održan zabavni program s nastupom sastava „Boemi“. Sutra od 15 sati bit će odigran malonogometni turnir veterana i zabavni program uz grupu „Koktel“  dok će u nedjelju biti igrana završnica malonogometnog turnira i zabavni program uz Tamburaški sastav „Vitezi“.

9.Rečičke ljetne večeri posjetio je i karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

Već treću godinu za redom program KAkvarta se utvari pokazuje i na ovakvim događanjima. Prošle godine smo ga djelomično, a ove godine malo više podijelili na dva dijela; jedan je društvena događanja, a drugi mali komunalni projekti. Moram istaknuti  da mi u našim mjesnim odborima i gradskim četvrtima imamo zaista puno ljudi koji volonterski i s puno entuzijazma brinu o tim nekim sitnim, malim problemima, ali ustvari o problemima koji život znače. Rečica sama po sebi, već godinama ili preko svog  mjesnog odbora ili KUD-a, nogometnog kluba ili pak preko svojih vatrogasaca, ustvari  baš simbolizira ono što bi mi na neki način zaista htjeli da ovi naši ruralni krajevi žive i u tom kontekstu je obveza Grada Karlovca i gradske uprave da zaista budemo na raspolaganju svima koji se bave ovakvim događanjima. KAkvart će se nastaviti i sljedeće godine, ove je bio partner Heineken Hrvatska,a vjerujem da će sljedeće godine na ovom tragu, program zaživjeti. Želio bih da se stanovnici svih mjesnih odbra i gradskih četvrti preko svojih vijeća uključe idejama i prijedlozima jer na kraju krajeva, sve je to njihova svakodnevica, poručio je gradonačelnik Mandić. (m.m.)

Foto. i.č.