Prvi Karlovački

KAkvart – Novi izazovi pred gradskim četvrtima i mjesnim odborima

14.01.2019

Karlovac

Po mnogočemu je Karlovac jedinstveni grad pa tako i po sinergiji Gradske uprave, privatnog sektora i mještana gradskih četvrti i mjesnih odbora. Samim time i potporom koju pruža HEINEKEN Hrvatska, KAkvart je po riječima gradonačelnika Damira Mandića u razini Formule 1 i Lige prvaka.

Više od 50 projekata vrijednosti preko četiri milijuna kuna realizirano je do sada kroz projekt KAkvart. Novi su izazovi i ove godine pred gradskim četvrtima i mjesnim odborima koji do 8. veljače trebaju prijaviti svoj projekt.

-Svi u gradu Karlovcu možemo biti ponosni na ovaj projekt zato što je poseban i jedinstven u Hrvatskoj.  Njegova vrijednost nije samo financijska. Ona najveća vrijednost je volonterski rad i ideje koje dolaze sa terena. Često se puta pozivamo na neposrednu demokraciju, a upravo je to ovaj projekt u praksi jer su zaista svi projekti dogovoreni na terenu s građanima koji su istaknuli svoje potrebe, naglasio je gradonačelnik Damir Mandić.

Društveni segmet KAkvarta koji je prošle godine doživio svoju premijeru ispunio je sva očekivanja.

-U ovoj smo godini nešto više novaca odvojili za društveni dio osluškujući naše građane. Tako 300 tisuća kuna odlazi na ovaj dio, a 400 na komunalne zahvate. Društveni je dio opravdao moja očekivanja i to posebno u mjesnim odborima.  Njihova suradnja s kulturno umjetničkim društvima, udrugama,  vatrogasnim društvima dokaz su da se mogu osmisliti aktivnosti reprezentativnog karaktera i dići na višu razinu. Treba napomenuti da su u KAkvart ušle i aktivnosti koje se događaju već desetljećima i time su dobile dimenziju više. I ovim bih se putem zahvalio predsjednicima vijeća gradskih četvrti i mjesnih odora koji su četiri godine radili za nula kuna, volontirali te kako iza svih tih projekata postoje stvarne potrebe, dodaje Mandić.

I ove je godine partner u projektu HEINEKEN Hrvatska sa svojim brendom Karlovačko, zbog čega se može pohvaliti i vrijednom nacionalnom nagradom.

-Održivo je poslovanje temelj našeg poslovanja, a ulaganje u lokalnu zajednicu jedan nam je od prioriteta. Upravo zato podržavamo projekte kojima je cilj bolja kvaliteta društvenog života u lokalnoj zajednici, a upravo je to smisao KAkvarta. Veselimo se nastavku i nadamo se da će doći puno kvalitetnih prijava i ove godine. Naši su napori prepoznati i na nacionalnoj razini jer nam je Hrvatska udruga poslodavaca dodijelila nagradu za odgovorno društveno poslovanje i to zbog izvrsnosti u tri domene, a jedna od njih je briga o lokalnoj zajednici gdje se ističu KAkvart i natječaj Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju, objasnila je predstavnica Odjela koorporativnih poslova, Helena Radić Bosanac.

Jasno je da se sada već polako među gradskim četvrtima i mjesnim odborima razvija natjecateljski duh i s time na umu čekamo ovogodišnje projekte.(a.r.)

Foto: i.č.