Hrvatski kuharski savez pripremio on-line natjecanje u kuhanju za sve profesionalne i kuhare amatere

Kako provesti vrijeme u izolaciji? #OstaniDomaIKuhaj

VIŠE IZ RUBRIKE

  S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju izazvanu koronavirusom, Hrvatski kuharski savez odgodio je sva daljnja natjecanja. No, ista će biti održana tijekom 2020. godine, a u skladu s poboljšanjem zdravstvene situacije u Hrvatskoj.
  U cilju animacije kuhara i slastičara da prezentiraju kulinarska znanja i vještine, u trenutnoj situaciji, Hrvatski kuharski savez pokrenuo je prvi krug on-line kuharskih natjecanja #OstaniDomaIKuhaj. Natjecanje će se provoditi u više kola, na tjednoj bazi, svaki puta s različitom temom sve do obustave restriktivnih mjera o radu u ugostiteljskim objektima i preporuci o neizlasku iz svojih domova.

  #OstaniDomaIKuhaj je individualno natjecanje u kojemu mogu sudjelovati svi kuhari bez obzira na mjesto zaposlenja, a ovotjedni zadatak je priprema glavnog jela od pilećeg batka i kokošjeg jajeta. U natjecanju sudjeluju svi kuhari i entuzijasti koji do srijede, 1. travnja, do 12 sati na e-mail hks@kuhar.hr dostave tri fotografije jela pripremljenog na zadanu temu te normativ i kratki opis pripremljenog jela.

  U ocjenjivanju jela sudjeluje ocjenjivački sud HKS-a te ocjenjivači putem društvene mreže Facebook i to u omjeru 50:50, a za pobjednika natjecanja HKS je pripremio vrijedne poklon pakete.
  Ovim putem pozivaju se svi kuhari i slastičari da kvalitetno provedu vrijeme u izolaciji te svojim kulinarskim kreacijama uvesele pratitelje na društvenim mrežama te, naravno, osvoje i vrijedne nagrade.

  Više detalja o natjecanju potražite na kuhar.hr i Facebook stranici Hrvatskog kuharskog saveza.