Prvi Karlovački

Kako privući turiste, kome je prodana parcela u Gornjem Mekušju, što voli Marija Janžetić, zašto će u Zvijezdi radovi biti zahtjevni, kako se učenici pripremaju za matematičku olimpijadu, saznajte u novom broju Karlovačkog tjednika

Autor: Anamarija Radočaj

03.06.2020

Mozaik

Novi broj Karlovačkog tjednika od četvrtka je s vama. Evo što vas očekuje:

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović u Karlovačkoj županiji.

Plenković zadovoljan radom županijskog HDZ-a, u Slunju potpisao ugovore vrijedne 43,715 milijuna kuna, a Milanović pohvalio HS Produkt i opleo po Josipi Rimac.

Na razini Karlovačke županije osnovan je krizni radni tim za pomoć gospodarstvu uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom.

Pred nama je zadatak kako potencirati dolazak turista u Karlovačku županiju. Napravili smo upitnik prema turističkom sektoru, povratne informacije su optimističke i vidi se da ima interesa za dolazak turista u našu županiju, rekla nam je zamjenica župana Martinom Furdek Hajdin te se osvrnula na aktivnosti radne skupine, zadatke koje ima i ciljeve.

Prodana prva parcela u Poduzetničkoj zoni Gornje Mekušje.

Konzervatorski odjel Ministarstva kulture u Karlovcu ove godine će obilježiti 30-tu obljetnicu rada.

Što je obilježilo ovo razdoblje, poteškoće s kojima su se susretali, trenutno stanje, preseljenje i uređenje novog prostora, realizacija projekata u kojima sudjeluju bile su samo neke od tema o kojima smo razgovarali s nedavno imenovanom pročelnicom Sonjom Kočevar.

-Izvođenje radova u Zvijezdi u sklopu projekta Karlovac II bit će zahtjevno. 

Marija Janžetić, direktorica AB gradnje otkrila nam je tko se krije iza vlasnice AB gradnje

-Naravno, uz uspješno vođenje firme od žene se očekuje da je i domaćica, žena i majka. Dakle udata sam i imam dvoje odrasle djece. Volim kuhati, peći kolače i mislim da ih dobro radim, ali ne volim peglati.

U Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac većina djece vratila se u školske klupe i nastavu provode pridržavajući se propisanih mjera.

-U životu često imamo situacije u kojima očekujemo pomoć i podršku drugih. Takva situacija može se pojaviti i za vrijeme školovanja vašeg djeteta. Ako ste primijetili da vaše dijete ima u školi određenih teškoća, na primjer: teže svladava čitanje ili pisanje, ne razlikuje slova, teže rješava jednostavne matematičke zadatke ili ima poteškoća na području komunikacije s drugim ljudima, ne može usvojiti gradivo ili da mu je potrebna dodatna pomoć kako bi u potpunosti realiziralo svoje mogućnosti, bez ustručavanja zatražite savjet, smjernice i podršku u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Karlovac. Najavio je i proslavu 60. obljetnice rada ustanove za Karlovački tjednik rekao je ravnatelj Centra, Volodymyr Kubinskyy i najavio proslavu 60. obljetnice uspješnog rada ustanove.

Saša Gabrić i Luka Basar iz OŠ Grabrik pripremaju se za Hrvatsku matematičku olimpijadu

-Imamo talentirane djece za matematiku, ali malo je onih koji su spremni raditi kao Saša, kaže mentorica Antonija Capan.

-U razrednoj nastavi djeca jako vole matematiku, a što se s njima dogodi kasnije ne znam, iskustvo je učiteljice Bogdanke Conjar.

Maturanti uspjeli u svom naumu – tradicionalna povorka prošetala ulicama grada.

Maturijada je jedan od najveselijih dana u životu maturanta, na jedan dan zaboravi se na sve brige oko državne mature i upisa na željeni fakultet. Ekipa Prvog karlovačkog nakratko je slavila s maturantima i pritom saznala kako se osjećaju i kakvi su im planovi za budućnost.

Ove godine zbog epidemije koronavirusa utrka Karlovački cener dobila je novi termin.

Autor: Anamarija Radočaj