Cilj radionica je naučiti mlade osobe izrađivati vlastiti životopis, pisati molbe i prijave za posao, pretraživati oglase za posao te razviti vještine samoprezentacije i predstavljanja pred poslodavcima

Kako napisati životopis, molbu...? Naučite na radionicama za mlade nezaposlene osobe koje počinju 12. ožujka

VIŠE IZ RUBRIKE

    Udruga Carpe Diem uspješno je završila šesti ciklus radionica za mlade nezaposlene osobe u dobi od 15 do 29 godina u sklopu projekta Kluba za zapošljavanje mladih Karlovačke županije, s ciljem veće konkurentnosti i boljeg položaja mladih osoba na tržištu rada.

    - Ovaj mjesec družili smo se i intenzivno radili s korisnicima u Ogulinu, te smo ih kroz radionice uspješno osnažili ali i motivirali. Svakodnevno smo prolazili kroz teme kao što su osobne vještine, tipovi osobnosti, izrada životopisa i zamolbe za posao, samopredstavljanje i simulacija razgovora za posao. Kao poslodavac u ovom ciklusu pridružila nam se Iva Ceranić iz Pučkog otvorenog učilišta Ogulin. Zahvaljujemo Ivi  što nam je izašla u susret i osigurala našim korisnicima kvalitetno iskustvo razgovora za posao. Osim grupnih radionica, provest ćemo i individualno savjetovanje u kojem ćemo imati mogućnost posvetiti se svakom korisniku osobno i dodatno osnaživati njihove vještine. Tijekom individualnih razgovora snimat ćemo i videoživotopise kako bismo ih mogli postaviti na online platformu za poslodavce koji su nam suradnici na projektu, ističu Carpe diem-ovci.

    Cijeli ciklus zaključen je izradom osobnih akcijskih planova zapošljavanja, a najviše su ponosni na napredak koji su korisnici ostvarili. Upravo iz tog razloga vesele se i novim sudionicima s kojima će surađivati i novom ciklusu koji započinje već 12. ožujka i to u ponovo u Karlovcu, a sve zainteresirane pozivaju da se priključe i prijave putem prijavnog obrasca! (vb)