Prvi Karlovački

KaKaFe i ove godine s bogatim i raznolikim programom

Autor: Sunčica Laić

24.06.2020

Kultura

Ulaz na svih 19 programa je besplatan

I ove godine, od 23. lipnja do 13. srpnja, odnosno rođendana grada Karlovca  u sklopu manifestacije „Zvjezdano ljeto“ održat će se 7. KaKaFe sa čak 19  različitih programa. Ovogodišnja krilatica manifestacije glasi „Ne lutajte okolo, sve je u Karlovcu!”.

Ove godine i u ovim uvjetima i sa smanjenim financijskim sredstvima ipak ćemo održati 19 programa, istaknula je Irena Božičević, ravnateljica Gradskog kazališta Zorin doma.

Ujedno je naglasila kako bez obzira na situaciju kazalište „živi“, imali su prošli tjedan i premijeru predstave “A.jmo P.robat ČEHOV.a.”,  neki studiji rade neki ne i nadaju se da će korona posustati i da će od jeseni krenuti kao i pred tri mjeseca.

Osim u Zorin domu, manifestacije u sklopu KaKaFe-a održavat će se i na Košarkaškom igralištu Šanac, u Glazbenom paviljonu i na sami rođendan grada na Trgu bana Jelačića gdje se očekuje gala koncert Klape Hrvatske ratne mornarice „Sv. Juraj“ i orkestra Hrvatske ratne mornarice s početkom u 21 sat.

Događanja počinju večeras u Glazbenom paviljonu u 21 sat monodramom Ivana Ožegovića pod nazivom „10 pjesama koje su označile kraj mog ljubavnog života“. Na istoj lokaciji za ponedjeljak, 29. lipnja u 21 sat najavljen je jazz koncert „Borna Šercar’s Jazziana Croatica“. Nadalje, u petak 3. srpnja u Glazbenom paviljonu za 21 sat predviđen je koncert PHPD „Zora“. Na istoj lokaciji, u nedjelju, 05. srpnja u 10 sati bit će održana predstava Petre Cicvarić „Korak po korak do čiste planete“, zatim u 11 sati slijedi eko radionica izrade recikliranih lutaka, dok je za 21 sat najavljen etno jazz koncert More Love Ensemble „Crossing“. U subotu, 11. srpnja u 19 sati održat će se koncert 7. Hrvatske flautističke akademije „Volim flautu“, a potom u nedjelju u isto vrijeme njihov završni koncert.

Što se tiče događanja u Zorin domu, u petak, 26. lipnja u 20 sati bit će održan XVI. Koncert laureata međunarodnih pijanističkih natjecanja EPTA-e. Za nedjelju u 11 sati najavljena je predstava „Bajka o ribaru i ribici“, a za petak 10. srpnja u 19 sati svečani koncert otvaranja 7. Hrvatske flautističke akademije.

KaKaFe u Košarkaškom igralištu Šanac započinje u subotu, 27. lipnja u 21 sat interaktivnom predstavom „Improkaz“ Sanje Hrnjak. U nedjelju, također s početkom u 21 sat predviđen je neizostavni i iznimno popularni  „Karlstadt Kunst Cabaret“ u izvedbi  Karlovačkih Pelivana.  Za utorak, 30. lipnja u Šancu će od 21 sat gostovati predstava „Šetači pasa“ Jelene Hadži-Manev. Na istoj lokaciji u subotu, 04. srpnja u 21 sat bit će održana predstava „Rosa  E“-bajka za odrasle našeg sugrađanina Roberta Plemića iz varaždinskog HNK. Za idući dan u 22 sata predviđena je plesna predstava „Nuspojavus“ koju izvodi Karlovačka plesna reprezentacija, dok je za utorak 07. srpnja u 21 sat najavljena predstava „Roko i Cicibela“ Miljenka Smoje. U srijedu, 08. srpnja posjetitelji će moći uživati u „Mikeškom korona kabareu“ kazališta iz Virovitice.

Na današnjem predstavljanju programa u Zorin domu bio je i Petar Ćurić čija agencija organizira Hrvatsku flautističku akademiju.

Ispada da je kultura pobijedila koronu za sada i mislim da ćemo i nastaviti pobjeđivati držeći se svih potrebnih uputa, naglasio je Ćurić.

Dodao je kako su stoga odlučili napraviti i mini izdanje 7. Hrvatske  flautističke akademije koja je inače međunarodnog karaktera, ali su se ove godine odlučili za hrvatske umjetnike, predavače, flautiste, učenike…Na svečanom otvaranju 10. srpnja će, kako je otkrio nastupiti izrazito uspješni mladi umjetnici Lucija Stilinović i Danijel Detoni.

Ivana Paljug koja sudjeluje u predstavi „Improkaz“ istaknula je kako to nije klasični oblik kazališne predstave, nego pravi scenski događaj na kojemu jednako u interakciji sudjeluju i izvođači, odnosno članovi Dramskog studia i publika koja zadaje teme i ideje.

Goran Koprenica, jedan od četiri autora predstave „Nuspojavus“ rekao je kako se radi o interesantnoj predstavi koja je namijenjena djeci od školskog uzrasta nadalje kao i odraslima, a u kojoj su na zabavni način pokušali prikazati bajke za djecu i psihičke poremećaje…

Kako je poručila Božičević, ulaz na sve programe je besplatan, a za programe u samom kazalištu gdje će ove godine zbog situacije s koronom biti smješteno manje ljudi, potrebno je podignuti ulaznice na blagajni Zorin doma od 9 do 13 sati ili sat vremena prije predstave. Karte je moguće rezervirati i putem maila.

Autor: Sunčica Laić