Prvi Karlovački

Kafić u Karlovcu radio unatoč zabrani, policija popisala goste, kazna ide vlasniku

Autor: Ksenija Begović

31.03.2020

Koronavirus

Na području Karlovca policija je zabilježila jedno kršenje zabrane rada ugostiteljskog objekta, kako je danas na konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite izvijestio načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić.

U protekla 24 sata bilježimo prvo nepoštivanje mjere zabrane rada ugostiteljskih objekata i to na području Karlovca. Situacijski je to izgledalo otprilike tako da su vrata ulazna bila zatvorena, a unutar objekta bili su gosti, svi aparati koji su inače nužni za rad objekta su radili. Držimo da takvo ponašanje nije dopustivo u ovakvim uvjetima i apeliramo na vlasnike objekata da se pridržavaju naloženih mjera jer osim što sebe izlažu visokim novčanim kaznama isto tako izlažu se mogućnosti zaraze, sebe i gostiju, kazao je Bratić.

Dodao je da je utvrđen identitet gostiju i vlasnika i bit će proslijeđeno izvješće Državnom inspektoratu.

Dobra je vijest, kazao je načelnik PU karlovačke da u 24 sata nije evidentirano niti jedno kršenje mjera samoizolacije.

Htio bi naglasiti da sam provjerio ovih 60 kršitelja mjera samoizolacije koje smo evidentirali od kad su te mjere na snazi i kod većeg broja počinitelja to nije jedino što krše. Osim tih mjera krše i ostale zakonske propise koje nadzire policija. Usudio bih se reći da ljudi koji su i inače skloni kršenju društvenih normi krše ih u ovom smislu, naglasio je načelnik policije.

Na pitanje oko nadzora kretanja građana na šetalištima uz Koranu i Kupu, kazao je da nema zabrane izlaska van, ali da se nadzire držanje socijale distance na što upozoravaju građane, a u nadzoru ima pomaže i Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca.