Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a nositelj je LAG Vallis Colapis.

Kad se male ruke slože sve se može - 12 škola u Karlovačkoj županiji sudjeluje na volonterskim akcijama

VIŠE IZ RUBRIKE

    Udruga LAG Vallis Colapis kroz projekt „ECO-SOCIAL“ provodi radionice i edukacije za učitelje i učenike o održivom razvoju, pametnom gospodarenju otpadom i ekologiji. U projekt je uključeno 12 škola koje volonterskim akcijama sakupljaju tekstil i nastoje osvijestiti kod svojih sugrađana važnost recikliranja.

    -Edukacije su koncipirane tako što prvo nositelji i partneri programa educiraju učitelje, a kasnije oni provode svoje samostalne akcije i edukacije, kazala je iz LAG Vallis Colapis Petra Cule.

    U projekt je uključeno 360 učenika u 27 edukativnih programa.

    -Prve volonterske akcije prikupljanja tekstila smo proveli u siječnju u 12 školskih zadruga. U početnoj edukaciji je prvo sudjelovalo šest škola koje su svojim djelovanjem potaknule još dodatnih šest škola. Predviđene su još dvije volonterske akcije, sljedeća nam je na rasporedu u svibnju povodom manifestacije "Hrvatska volontira", a nakon nje nam slijedi akcija u prosincu kada će se obilježiti Međunarodni dan volontera, nadodala je Cule.

    Po sakupljeni tekstil doći će socijalna zadruga Humana Nova i odvesti ga u svoje pogone za preradu tekstila. Najbolja škola u ovim akcijama bit će nagrađena izletom u pogone Humana Nove. (ma)