Prvi Karlovački

KA-županija dodijelila 200 tisuća kuna bespovratnih potpora – dobilo ih sedam mikro poduzetnika

18.07.2019

Županija

Furdek Hajdin: Takva suradnja i takve mogućnosti moći će postojati i u budućnosti jer se pokazala dobrom

U Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Karlovac danas su uručeni ugovori temeljem javnog poziva kojeg je Karlovačka županija raspisala za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima – početnicima. Uvjete je zadovoljilo njih sedmero , a ukupno im je dodijeljeno 200 tisuća kuna.

Poslovanje mikro poduzetnika u Karlovačkoj županiji svake godine je sve bolje i bolje. Prošle godine su mikro poduzetnici  Županiji ostvarili odlične poslovne rezultate; svi pokazatelji od ukupnog prihoda do dobiti, prosječnog broja zaposlenih, prosječne mjesečne plaće, a i broj poduzetnika u toj kategoriji je rastao.

Ti odlični poslovni rezultati imaju samo jednu malu sjenku. Naime, investicije kod mikro poduzetnika nedovoljno rastu i ovaj natječaj je upravo „skrojen“ tako da bi investicije kod mikro poduzetnika, makar ovih koji su zadovoljili uvjete ovog natječaja i dobili sredstva za svoje investicije, rasle. Zahvaljujem se Karlovačkoj županiji s kojom smo ovaj projekt osmislili i vodili, a koja je u konačnici i dala sredstva, rekao je predsjednik Županijske gospodarske komore Zlatko Kuzman.

Sa strane Karlovačke županije ovo je svojevrstan pilot projekt i sredstva su u biti skromna, radi se o 200 tisuća kuna, ali smo mi ove godine željeli istražiti da vidimo kakav će biti odjek i kakav će biti interes. Naravno, interes je bio zadovoljavajući i sva sredstva smo uspjeli raspodijeliti . Prava baza i temelji čvrstog gospodarstvo počiva na malim poduzetnicima. Svaki poticaj je dobrodošao tako da je i poruka da ipak u nama možete imati partnera i da u ovim nastojanjima i svakodnevnoj borbi koju imate za svoju egzistenciju, ipak niste sami. Takva suradnja i takve mogućnosti moći će postojati i u budućnosti jer se pokazala dobrom, poručila je zamjenica župana Martina Furdek Hajdin prilikom dodjele ugovora o bespovratnim potporama poduzetnicima – početnicima.

Izuzetno smo zadovoljni s odazivom, posebice zato što su to tvrtke koji su početnici i kojima najviše trebaju sredstva za pokretanje poslovanja. Imamo lijepe primjere ljudi koji su došli iz inozemstva i ovdje otvorili svoje tvrtke, a većina njih je i izvozno orijentirana. Sigurni smo da će sredstva biti utrošena na odgovarajući način te ćemo nastaviti i dalje poticati gospodarstvo na ovaj način, izjavio je županijski pročelnik Željko Fanjak.

U ime dobitnika potpora zahvalila se direktorica tvrtke Marzito iz Karlovca, Marilla de Oliveira Val.

Osim ovoj tvrtki potpore su još dodijeljene tvrtkama: SIPA elektronika i Jela dizajn – obje iz  Karlovca, zatim  tvrtki Somnium iz  Rakovice, KAAP iz Karlovca, GEO-VIN iz  Rakovice te tvrtki  TRON iz  Duge Rese. (m.m.)

Foto: i.č.