PREDSTAVLJANJE KNJIŽEVNIKA

Jurica Pavičić gostovao sinoć u karlovačkoj knjižnici

VIŠE IZ RUBRIKE

    U knjižnici se stalno nešto događa!

    Njegov roman Crvena voda dobio je nagradu Grand Prix de la litterature policiere za najbolji europski kriminalistički roman.

    Jurica Pavičić gostovao je sinoć u karlovačkoj knjižnici gdje je u razgovoru s Darkom Srndovićem predstavio svoj bogati književni opus.

    Literarni ugled stekao je svojim kratkim pričama, te trilerima i kriminalističkim romanima u kojima miješa socijalnu analizu s mračnom vizijom ljudske prirode i kompleksnim moralnim situacijama. Dobitnik je više književnih nagrada. Njegov roman Crvena voda (objavljen 2017.) dobio je nakon prijevoda na francuski 2021. nagrade Le Points i nagradu Grand Prix de la litterature policiere za najbolji europski kriminalistički roman.

    Godine 2022. objavljuje kriminalistički roman Mater Dolorosa kojeg je predstavio karlovačkoj publici. Roman prati slučaj silovanja i ubojstva u Splitu, kroz točku gledišta policijskog inspektora, te članova obitelji koji sumnjaju da je njihov bližnji počinitelj. Roman je nominiran za dvije važne hrvatske nagrade za prozu: nagradu T-Portala i nagradu Gjalski. Kratke priče i eseji prevođeni su mu na engleski, francuski, njemački, ruski, talijanski, makedonski i bugarski.