Drugi "Advent u Karlovcu" bit će održan od 14. do 30. prosinca

Još više odlične gastronomske i trgovačke ponude na drugom izdanju Adventa u Karlovcu

VIŠE IZ RUBRIKE

    Uz izuzetno bogat program s preko 1.000 sudionika Advent u Karlovcu obiluje i raznolikom i kvalitetnom gastronomskom i trgovačkom ponudom. Ove godine na čaroliji susreta može se uživati u delicijama čak 10 ugostiteljskih kućica te u raznim trgovačkim proizvodima u preostalih 6 kućica.

    Među najvećim novitetima ove godine treba istaknuti brojne specijalitete od divljači poput gulaša, burgera i sarme od divljači, razne kvalitetne burgere od više vrsta mesa, još veći izbor kobasica, krumpir punjen sirom i šunkom, pulled pork sendviče te razne kombinacije domaćih krumpirića. Najveći noviteti među slasticama su svakako mini donuti, vafli, pohane jabuke, štrudle i čoko šareni lolipopsi. Uz navedene novitete i ove godine očekuju nas nezaobilazne germknedle, fritule s raznim nadjevima te BBQ rebarca i brojni drugi specijaliteti. Uz kuhano crno i bijelo vino i ove će se godine u ponudi naći i brojni vrući kokteli, alkoholna vruća čokolada, topli bezalkoholni napitci, kuhane rakije, čaj, punč te razna vina, žestoka pića i druga pića koja će nas ugrijati.  Kroz poslijepodne moći će se popiti i kava, a navečer uživati i u raznim pivama kompanije Heineken te pićima Coca Cole.Za ovakvu ugostiteljsku ponudu pobrinut će se Restoran DP, Bistro Kastel, ŠuŠu, Lovački dom Muljava, Restoran Fidel Gastro, Holly Donat, Cocktail Corner, Cafe bar VIP, Obrt Ukus i Obrt Bosiljevac. Treba istaknuti i da će se gastronomska ponuda Karlovačke županije prezentirati kroz Dan tradicijske kuhinje Karlovačke županije gdje će posjetitelji moći uživo vidjeti kako se pripremaju pojedini specijaliteti.

    Bogata je i trgovačka ponuda - razni suveniri, rukotvorine i pokloni čekat će posjetitelje.  Između ostalog posebne personalizirane kuglice izrađene od drveta, ali i one staklene. U ponudi će se naći i suveniri poput adventske šalice i kape, rukom šivane kape i ukrasi. Mnogi će svojim najmlađima moći pokloniti i knjige za djecu te naravno čestitke sa karlovačkim zimskim motivima i povijesne čestitke našeg područja. I ove godine u ponudi će biti i "Rječnik karlovačkog urbanog plemena", rječnik karlovačkog govora, majice s motivom Zvijezde i riječima karlovačkog govora, umjetnički predmeti od keramike karlovačkih umjetnika, božićni ukrasi i adventski vijenci te druge razne cvjetne dekoracije. Nezaobilazan će biti i novi suvenir "Karlovačka magla", 100 posto prirodno, s kontroliranim geografskim porijeklom. Sav prihod od prodaje na kućici Jak kao Jakov ići će u humanitarne svrhe za štićenike udruge. Uz to, trgovačku će ponudu nuditi Paviljon Katzler, Trgovina Digo, Naklada Šumek, Obrt Ivana, Obrt Bosiljevac.

    Krajem ovog tjedna započinje i kampanja kroz udruženo oglašavanje Hrvatske turističke zajednice. Navedenom kampanjom, koju provodi Turistička zajednica grada Karlovca, nastoji se doprijeti do potencijalnih turista te ih motivirati da posjete Karlovac u vrijeme manifestacije Advent u Karlovcu te time pozicionirati Karlovac kao grad manifestacija kroz cijelu godinu.

    Nositelj manifestacije je Grad Karlovac, a organizator udruga Izvan fokusa.