Prvi Karlovački

Još malo pa sve prodano, Grad prodao i sedmu parcelu u Zoni Gornje Mekušje, ostale još samo tri

Autor: Renata Benković

10.02.2021

Karlovac

Preostale su još tri građevinske parcele za prodaju površina 5.907 m² poslovne namjene K, površine 6.968 m² isto poslovne namjene K i površine 8.442 m² proizvodne namjene I, odnosno ukupne površine 21.317 m²

Grad Karlovac uspješno je prodao i sedmu od deset parcela u poslovnoj zoni Gornje Mekušje. Na zadnjem natječaju za prodaju zemljišta u Poduzetničkoj zoni Gornje Mekušje, koji je završen 29. siječnja ove godine prodana je parcela površine 2.856 m² za cijenu od 362.200 kuna. Kupac je ANA-A TRGOVINA d.o.o. za proizvodnju , trgovinu i usluge iz Karlovca.

Zaključenjem ovog sedmog kupoprodajnog ugovora u poslovnoj zoni Gornje Mekušje ukupna površina prodanog zemljišta je 59 994 m2, uz ostvarenje prihoda u iznosu od 6.098.443 kune.

Preostale su još tri građevinske parcele za prodaju površina 5.907 m² poslovne namjene K, površine 6.968 m² isto poslovne namjene K i površine 8.442 m² proizvodne namjene I, odnosno ukupne površine 21.317 m².

Grad Karlovac u nešto manje od godinu dana uspio je prodati većinu parcela i nastavit će raspisivati natječaje u kontinuitetu do prodaje kompletne Poslovne zone Gornje Mekušje. Razvoj Poduzetničke zone Gornje Mekušje jedan je od strateških razvojnih projekata Grada Karlovca, sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020. Vrijednost projekta je 10.2 milijuna kuna, a izgradnjom i opremanjem Poslovne zone stvoreni su preduvjeti i mjesto za nove poduzetnike, navode iz Garda.

Inače, Zona je podijeljena na 10 parcela proizvodne i poslovne namjene u potpunosti komunalno opremljena. Grad Karlovac donio je Odluku o uvjetima prodaje zemljišta s ciljem poticanja zapošljavanja prvenstveno nezaposlenih osoba s prebivalištem na području Grada te poduzetnik tog uvjeta ostvaruje najviše povlastica. Zbog povoljne prometne lokacije i komunalne opremljenosti zona je atraktivna potencijalnim ulagačima.