PU karlovačka

Još jedna žrtva prevare prilikom internetske prodaje, provaljeno u trgovinu u Netretiću

VIŠE IZ RUBRIKE

Ostala bez novca

Prevaru je prijavila 30-godišnjakinja

U Policijskoj postaji Karlovac s ispostavom Vojnić jučer je zaprimljena kaznena prijava 30-godišnjakinje. Ona je putem jednog Internet oglasnika objavila prodaju predmeta nakon čega ju je kontaktirala nepoznata osoba i proslijedila joj poveznicu na koju je žena unijela podatke sa svoje bankovne kartice radi novčane uplate. Ubrzo nakon toga utvrdila je da je s njezinog računa skinut određeni novčani iznos. Policija provodi kriminalističko istraživanje ovog događaja.

Budući da je ovo čest način prijevare policija podsjeća građane da se zaštite kako ne bi postali žrtva kaznenog djela.

-Pročitajte obavijesti i savjete pružatelja usluge kupnje/prodaje za sigurnu kupnju putem njihove stranice, ako nešto prodajete, za uplatu na vaš račun kupcu je dovoljno poslati samo IBAN broj i vaše ime i prezime, a nikako CVC/CVV kod (kod za verifikaciju koji se nalazi na poleđini kartice) kao niti rok važenja niti broj kartice.

Osim ovog u PU karlovačkoj u današnjem su priopćenju izdvojili i provalu u trgovinu na području Netretića. Nepoznati počinitelj provalio je u razdoblju od 12. do 13. studenog i ukrao novac, cigarete, duhan i piće. Materijalna šteta je veća od 3000 eura. Slijedi kriminalističko istraživanje.