Zajednica tehničke kulture Karlovac

Još jedan uspjeh mladih robotičara

VIŠE IZ RUBRIKE

Čestitamo!

Ekipa ZTK bross 3000 je osvojila treće mjesto te se kvalificirala na europsko natjecanje

Protekli vikend, u subotu i nedjelju, u Zagrebu je održano državno natjecanje iz robotike, RoboCup Junior Croatia. Na njemu je sudjelovalo preko 160 ekipa iz Mađarske, Slovačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Grad Karlovac je predstavljalo pet ekipa.

Ekipa ZTKa bross 3000 je osvojila 3. mjesto, te se kvalificirala na europsko natjecanje koje će biti u lipnju u Njemačkoj.  U ekipi su Maksim Stanković Šprajc i Oskar Stanković Šprajc. Mentorica je Suzana Šnajdar. Navedena ekipa je prije dva tjedna sudjelovala na međunarodnom natjecanju u Slovačkoj gdje je također osvojeno treće mjesto. Ovo im je, sigurni smo, samo još jedno u nizu odličja.

Uz njih su medalje osvojili i najmlađi robotičari. U Ekipi Piratbot su Lucija Avsec, Martin Cipčić, Teo Filipčić i Duje Janković. U ekipi Piratbot su Roko Borak, Luka Janković, te Leon i Noel Kodba. Njihova mentorica je Una Šnajdar.

Ostale dvije ekipe su imale poteškoća sa svojim robotima, no to ih neće obeshrabriti za sudjelovanje u predstojećim natjecanjima.

Zajednica tehničke kulture planira omogućiti svojim mladim članovima odlazak na natjecanja i na državnom i na međunarodnom nivou, jer svoju kvalitetu redovno dokazuju.