Još dva potresa kod Petrinje

VIŠE IZ RUBRIKE

  Iz Seizmološke službe su izvijestili da su još dva jača potresa zabilježena na području Petrinje. Prvi se dogodio u 7 sati i 49 minuta, a uslijedio je još jedan u 7 sati i 51 minutu.  Magnitude potresa iznosile su  4.7 i 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VII i VI  stupnjeva EMS ljestvice.

  Prvi potres a epicentrom pet kilometara jugoistočno od Petrinje dogodio se jutros u 6 sati i 28 minuta, jačine 5,0 po Richteru.

  U Petrinji, Sisku i ostalim mjestima ima šteta, popucale su kuće, na ulicama ima cigle i žbuke, srušeni su dimnjaci. Najveće su štete u centru Petrinje.

  Potres su osjetili građani središnje Hrvatske pa i Karlovčani, no iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra Karlovac ističu da ne bilježe dojave o šteti.

  Premijer Andrej Plenković obavio je u Vladi sastanak s Ines Ivančić, rukovoditeljicom Seizmološke službe. Oko 10 sati ići će u Sisak, a nakon toga, oko 11 sati u Petrinju. S premijerom će biti ministar unutarnjih poslova, Davor Božinović, ministar branitelja Tomo Medved te ministar zdravstva, Vili Beroš.

  -Nastradala je gradska vijećnica, popadale su cigle, žbuka, ima štete. Koliko znam, danas dolaze predsjednik i premijer", rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Ljudi su na ulicama, panika je. Ima objekata koji su toliko oštećeni da se građani boje ući u njih. Nastojat ćemo za sve ljude koji ne budu mogli spavati u svojim domovima naći rješenja i smjestiti ih. Nazvao me predsjednik Zoran Milanović i rekao  da se čuo s premijerom i da planiraju doći, kazao je Dumbović. Rekao je i da će od Stožera tražiti ukidanje propusnica za građane Petrinje.

  Foto: Siscia.hr