Prvi Karlovački

Još četiri dana za prijavu na “Tipku”

Autor: Renata Benković

14.10.2020

Karlovac

Natječaj je otvoren do 18. listopada, u 23.59 sati. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće biti razmatrani

Knjižnica za mlade pokreće natječaj za kratku priču za mlade do 30 godina. Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Hrvatske, a tema kratke priče je slobodna. Prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče.

Natječaj je otvoren od 22. rujna do 18. listopada, u 23.59 sati. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće biti razmatrani. Priče za natječaj šalju se isključivo u elektroničkom obliku na e-poštu: kzmkarlovac@gmail.com, a predmet je potrebno nasloviti „Tipka“.

U jednom dokumentu mora se nalaziti priča označena šifrom, a u drugom dokumentu rješenje šifre i osobni podaci autora: ime i prezime, broj telefona/mobitela, datum rođenja. Rješenje zaporke ne smije biti pseudonim, priče napisane pod pseudonimom neće se prihvatiti.

Radovi trebaju biti napisani na računalu i spremljeni u formatu .doc ili .docx (Calibri; veličina slova 12 točaka, prored 1,5). Priče trebaju biti duljine do pet kartica, što je ukupno 9000 znakova s razmacima.

Pristigle priče će ocijeniti prosudbena komisija u sastavu: Darko Lisac, novinar, Bojana Meandžija, spisateljica i Marija Skočibušić, pjesnikinja.

Oni će odabrati tri najbolje te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu. Prva nagrada iznosi 700, druga 500  i treća 400 kuna.

Priče će biti objavljene na mrežnima stranicama i društvenim profilima Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ i Knjižnice za mlade u Banjavčićevoj ulici. Autori/ce zadržavaju autorska prava te su i dalje vlasnici svojih radova.

Objava rezultata na web stranicama Gradske knjižnice i na društvenim profilima Knjižnice i Knjižnice za mlade bit će 28. listopada.