Uoči Dana darivatelja krvi, 25. listopada

Jeste li ikada darivali krv i spasili nekome život? U našoj županiji preko 4000 osoba to redovito čini!

VIŠE IZ RUBRIKE

Prijam kod Županice za darivatelje krvi

Od 1. siječnja pa do danas u Karlovačkoj županiji bilo je 60 akcija darivanja krvi u organizaciji gradskih društava Crvenog križa s područja županije, policije, župe Banija, Hrvatskih šuma i HVK ambulante.

Anja, srednjoškolka iz Duge Rese krv je donirala prvi put, kao i njezina prijateljica Nera.

-Moj djed krv je dao 138 puta pa sam i ja svoje prvo darivanje htjela s njim obaviti. Saznanje da će moja krv nekome pomoći je glavni razlog zašto sam se na to odlučila, kazala je Anja.

Na drugom kraju županije, 70-godišnja Ankica iz okolice Josipdola krv je donirala čak 75 puta i to joj je zadnje darivanje krvi, s obzirom da je dobna granica za darivanje krvi 65 godina, odnosno 70 u iznimnim slučajevima. U Karlovcu pak, gospodin Marijan ponosni je dobitnik odlikovanja Reda Danice hrvatske za 103. darivanje krvi, a kaže tu nije kraj.

Svi oni i njih preko 3500 tisuće u Karlovačkoj županiji ove godine nekome su spasili život. Kako bi im zahvalili na humanosti, danas ih je primila županica Martina Furdek Hajdin.

-Lijepo se zahvaliti ljudima koji nesebično daruju krv kako bi drugima spasili život. A to ste upravo vi, hvala Vam! Darujući svoju krv, budite nadu kod onih kojima je potrebna šansa za novi život.

Inače, od 1. siječnja pa do danas u Karlovačkoj županiji bilo je 60 akcija darivanja krvi u organizaciji gradskih društava Crvenog križa s područja županije, policije, župe Banija, Hrvatskih šuma i HVK ambulante.

-Po prvi put u Karlovačkoj županiji krv je darivala 191 osoba, a od njih su čak 72 mlade osobe, kazala je ravnateljica GD Crvenog križa Karlovac Branka Hastor. Prkoseći statistici koja kaže kako je više muških darivatelja krvi, u postotku mladih darivatelja - više je žena.

Ukoliko još nisi, a možeš, odluči se i daruj krv! Spasi nekome život! Hvala ti!