13. izdanje

Jesenska edicija Karlovac Dance Festivala

VIŠE IZ RUBRIKE

Radionički i rezidencijalni programi

Festival večeras u 20 sati u Zorin domu službeno otvara predstava VULNERA

Karlovac Dance Festival, međunarodni festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti, po trinaesti se put održava u Karlovcu. Jesenska edicija započela je rezidencijom i radionicom portugalskih umjetnika iz organizacije A Bela Associação iz Almade te umjetnice iz Skopja kroz program NAM  Nomad Dance Academy.  U Ateljeu suvremenog plesa i na lokaciji Prostor(i)Ja prošlog tjedna su se održavale probe te radionički i rezidencijalni programi koji su trajali od 16. do 21. listopada.

Festival je službeno otvoren u petak 20.  listopada u 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom, predstavom VulneraRiječ je o novom radu autorice Mie Zalukar koji je nastao u produkciji Umjetničke organizacija Malo sutra i Udruge Domino. Predstavu izvodi Jovana Zelenović koja zajedno s autoricom potpisuje i koreografiju. Predstava Vulnera se bavi idejom i pozicijom stranca. 'Izvedbena je to potraga za mjestom koje bi moglo odoljeti svim nepoznanicama koje taj stranac dovodi sa sobom'.

Preostali festivalski izvedbeni dani u listopadu uključivali su predstavu Nevidljiva šuma: buđenje Mariane Tengner Barros i javnu prezentaciju rada u nastanku La Lola / ona koja zna Teoddore Ezhovske.  Obje izvedbe prezentirane su u Kinu Edison u subotu 21. listopada.

Drugi blok jesenske edicije Karlovac Dance Festivala uključuje je i popratni program: okrugli stol pod nazivom ''Što vam je potrebno da budete umjetnici?'' koji će se održati  u petak, 10. studenoga 2023. u 12 sati u Kinu Edison. Program se odvija u suradnji organizacija Free Dance, Domino i Pozitivna sila u okviru projekta Mreža izvedbenih umjetnosti 2023. koji podržava Zaklada Kultura nova. Istoga dana, plesni umjetnici Bruno Isaković  i Mia Zalukar na KDF festivalu će prezentirati predstavu Heroes, u 20 sati u kazalištu Zorin dom.

Jesenska edicija zatvara se 11. studenoga u 19 sati u Kinu Edison predstavom Moja babusja ne poznaje izraz biopower, koreografkinje  Nastasje Štefanić Kralj. Program iste predstave provodi se u okviru projekta Mreža izvedbenih umjetnosti 2023. Ista će biti izvedena

Karlovac Dance Festival održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH i Grada Karlovca. Ulaznice za predstave u kazalištu podižu se na izvedbenim lokacijama (blagajni GK Zorin Dom ili Kino Edison).

Detaljnije informacije o festivalu pronađite na https://freedance.hr/kdf-hr/  i Program kdf013 jesenska edicija