Na današnjem Kolegiju župana predstavljene su najznačajnije ovogodišnje aktivnosti i realizirani projekti, te izneseni planovi za daljnji rad

Jelić: "Ova godina bila je prilično plodonosna, a rad čitave ekipe ocjenjujem odličnim"

VIŠE IZ RUBRIKE

  Rad Kolegija župana na projektima Karlovačke županije prezentiran je danas u Uredu župana. Tom prilikom su predstavljene najznačajnije ovogodišnje aktivnosti i realizirani projekti svih županijskih upravnih odjela, te izneseni planovi za daljnji rad.

  Župan Damir Jelić rekao je kako su tijekom godine održali 22 kolegija u sve 22 jedinice lokalne samouprave, odnosno u 17 općina i pet gradova, te 22 kolegija u Karlovačkoj županiji uz mnoge druge sastanke i ostvarili zacrtani ritam kojeg smatraju da je na putu uspješnosti.

  Radilo se na brojnim projektima, a na programu "407 za 047 županiju", kako je istaknuo, završeno je ili je u tijeku više od 40 posto projekata što je iznad očekivanja. Svakako će ova godina biti zapamćena i po tome što je Karlovačka županija po prvi puta na tri dana ugostila Ured Predsjednice Republike Hrvatske, a 6. prosinca održana je i sjednica Vlade Republike Hrvatske u Karlovcu, na kojoj su Karlovačkoj županiji prihvaćena 44 projekta vrijedna ukupno 2,5 milijarde kuna. Zaključeno je da će i naredne godine ostati isti ritam odrađivanja kolegija po jedinicama lokalne samouprave na kojim će se moći egzaktno mjeriti učinak na svakom pojedinom projektu u gradu ili općini.

  Jelić je na kraju zaključio kako je 2018. godina bila poprilično plodonosna.

  -Od sjednice Vlade u Karlovcu koja nam je stavila okvire za dugi niz godina unaprijed i desetak novosti koje smo unijeli i utemeljili. Jedan ciklus očito završava i ocjena tog rada s obzirom na nedovoljnu ekipiranost u Karlovačkoj županiji je odlična jer je Kolegij župana iznio terete koji su osjetno veći od onoga što bi trebalo biti. Vjerujem da će se s ulaskom sedam, osam novih ljudi u sustav rasteretiti ovaj zapovjedni dio, pročelnički i dužnosnički i da će doći do mogućnosti novog i kreativnijeg rada. U drugom valu, svakako se očekuju ozbiljniji pomaci kod tvrtki i ustanova i to je nešto što nam je sada imperativnog karaktera, naglasio je. Na kraju je ovogodišnji rad čitave ekipe Karlovačke županije ocijenio odličnim.  Kolegiju su pored župana i njegovih zamjenika prisustvovali i  pročelnici upravnih odjela,  ravnatelji i direktori županijskih tvrtki i ustanova, te novinari.

  (sl)

  I. Čepurkovski