444. rođendan Karlovca uz tradicionalni bal i koncert

Jelena Rozga sutra pjeva rođendanski koncert Karlovcu

VIŠE IZ RUBRIKE

Kraj Zvjezdanog ljeta

Manifestacija završava svečanim spuštanjem gradske zastave i mimohodom Puhačkog orkestra grada Karlovca, Karlovačkih mažoretkinja i Karlovačke građanske garde koja zastavu vraća u ruke gradonačelnika - tradicionalni Rođendanski bal u 20 sati

U sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto, koja traje već tri tjedna u Karlovcu, održani su brojni kulturni, zabavni i sportski programi, a u naredna dva dana prava je kulminacija proslave 444. rođendana Karlovca. Večeras pjeva Matija Cvek, a sutra Jelena Rozga.

Zvjezdano ljeto je manifestacija kojom se slavi Dan grada Karlovca, a ime je dobila zbog utvrde u obliku šesterokrake zvijezde čiji se obrisi i opkopi vide i danas, stoljećima kasnije. Karlovac je jedan od rijetkih hrvatskih gradova kojemu se zna točan datum osnutka pa se rođendan ovog grada  svake godine slavi tako što njegovi trgovi, ulice i sportski tereni na čak tri tjedna postanu pozornica i mjesta susreta uz brojne kulturne, zabavne i sportske događaje koje su pripremili lokalni kreativci i entuzijasti te njihovi gosti sa svih strana svijeta. Zvjezdano ljeto započelo je paljenjem 244. Ivanjskog krijesa, a među ostalim odličnim programima posebnu pažnju privukao je Međunarodni festival folklora i Okusi svijeta koji su u Karlovac donijeli dašak Gruzije, Turske, Španjolske, Indonezije, Sjeverne Makedonije i afričkog Burundija. Mnogobrojne posjetitelje privukli su i tribute bendovi Guns N' Rosesa, Rolling Stonesa i Abbe u sklopu Karlovac Open Air tribute Festivala te Karlovački kazališni festival koji je ugostio  HNK Ivan pl. Zajc iz Rijeke, Kerekesh teatar, Kazalište Moruzgva, Kazalište Tragači i B-glad produkciju s predstavama koje su obilježile ovu kazališnu sezonu.

Večeras Matija Cvek, sutra Jelena Rozga!

Večeras će na Glazbenom paviljonu  od 21 sat pjevati Matija Cvek, dok pravi rođendanski tulum slijedi sutra, na sam rođendan grada, uz koncert Jelene Rozge otvoren svim građanima i gostima Karlovca. Uz večernji program, svečano će biti i tijekom dana i to od ranog jutra. Već u 6 sati i 30 minuta tradicionalna budnica proći će ulicama Karlovca i pozvati njegove stanovnike da iskoriste dan. Javna ustanova Aquatika otvorit će vrata slatkovodnog akvarija na rijeci Korani pa će svi zainteresirani od 9 – 19 sati besplatno moći učiti o flori i fauni ove, kao i preostalih karlovačkih rijeka. Najmlađe Karlovčane očekuje radionica animacije u Gradskoj knjižnici, a poslijepodne i kreativna igra „Potraga za zvjezdanim ljetom“ na Glazbenom paviljonu, te plovidba Žitnom lađom.

Zvjezdano ljeto završava svečanim spuštanjem gradske zastave i mimohodom Puhačkog orkestra grada Karlovca, Karlovačkih mažoretkinja i Karlovačke građanske garde koja zastavu vraća u ruke gradonačelnika. Kad otkuca 20 sati, započet će i tradicionalni Rođendanski bal.

Organizator Zvjezdanog ljeta je Grad Karlovac, a Karlovačko i AB Gradnja sponzori.

Više informacija o programu ovogodišnjeg Zvjezdanog ljeta možete pronaći na službenoj internet stranici zvjezdanoljeto.karlovac.hr te na Facebook i Instagram profilima Manifestacije.