Prvi Karlovački

Javna prezentacija Studije javnog prijevoza putnika na području Karlovca u četvrtak

Autor: Miloš Milovanović

15.09.2021

Karlovac

Cilj Studije javnog prijevoza putnika na području Karlovca je temeljem analize postojeće prijevozne potražnje, procjene budućih trendova i financijskih mogućnosti definirati novi optimalni sustav javnog cestovnog prijevoza putnika

Javna prezentacija Studije javnog prijevoza putnika na području Karlovca bit će održana u četvrtak,  16.rujna, u Velikoj vijećnici Grada Karlovca s početkom u 18 sati.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera zainteresirani javnu raspravu mogu pratiti na YouTube kanalu Grada Karlovca https://bit.ly/3EfiMMl.

Tijekom prezentacije sva pitanja zainteresirani mogu poslati na e-mail adresu promet@karlovac.hr

Cilj Studije javnog prijevoza putnika na području Karlovca je temeljem analize postojeće prijevozne potražnje, procjene budućih trendova i financijskih mogućnosti definirati novi optimalni sustav javnog cestovnog prijevoza putnika. Novi sustav javnog prijevoza definirat će se kroz optimalnu mrežu linija, broj i lokacije stajališta, broj i vrstu vozila kojima će se odvijati javni prijevoz te broj polazaka na svakoj liniji. Optimalnim sustavom javnog gradskog prijevoza potrebno je povećati broj korisnika na način da većina stanovnika svih naselja koje čine administrativno područje Grada Karlovca ima primjerenu uslugu javnog prijevoza, koji će zadovoljiti potrebe stanovnika kojima je to jedini način prijevoza, ali i poticati ostale na korištenje javnog prijevoza kao održivog načina putovanja, javili su iz gradske uprave.