U tijeku je 32. sjednica karlovačkog Gradskog vijeća

Jaspers odobrio projekt Karlovac 2

VIŠE IZ RUBRIKE

  U Velikoj vijećnici Grada Karlovca u tijeku je 32. sjednica karlovačkog Gradskog vijeća. Sjednici je prisutno svih 25 vijećnika. Prije aktualnog sata vijećnici su dobili novu i vrlo lijepu informaciju da je Jaspers odobrio projekt Karlovac 2, Aglomeracija Karlovac – Duga Resa. Informaciju je vijećnicima kazao gradonačelnik Damir Mandić, a nešto više je rekao direktor tvrtke Vodovod i kanalizacija Nikola Rogoz.

  -Hrvatske vode jučer su nam poslale informaciju da je Jaspers odobrio projekt Karlovac 2 i da može početi ugovaranje projekta. Ukupno je odobreno od Europske unije 225,1 milijun kuna. Uskoro će krenuti javna nadmetanja u sklopu projekta. Zahvala svima koji su dali podršku ovom projektu. Moram reći da će tijekom projekta trebati puno strpljenja. Tvrtka Vodovod i kanalizacija spremna je za iduće faze projekta. Ja sam dao ostavku na funkciju direktora, odlazim u privatni sektor, a tvrtku će od 21. veljače voditi Katarina Malenica, kazao je Rogoz.

  Nikola Rogoz oprostio se od vijećnika i svih prisutnih. Gradonačelnik Damir Mandić istaknuo je zadovoljstvo zbog odobravanja projekta.

  -Tri godine pričamo o ovom projektu i konačno on kreće. Grad Karlovac nikada ne bi mogao odraditi ovaj projekt bez europskog novca. U sklopu projekta bit će obnovljena vodoopskrba, a neki dijelovi grada dobiti će kanalizaciju. To će zasigurno poboljšati uvjete življenja građana Karlovca u nekim dijelovima. U projekt je uključena i infrastruktura Zvijezde. Brusili smo ovaj projekt, sada smo ga izbrusili. Očekujem da će projekt Karlovac 2 biti završen do kraja 2023. godine. Sveukupna vrijednost projekta s Dugom Resom i svim mjestima koja su uključena je 420 milijuna kuna, rekao je Damir Mandić.

  U tijeku je aktualni sata, a zatim će na dnevnom redu biti osam točaka, među kojima dvije vezane uz prodaju zemljišta u Poduzetničkoj zoni Gornje Mekušje. (b.o.)

  Foto: Igor Čepurkovski