Jasmin Stavros: Zahvaljujući supruzi Žarki pronašao sam Boga i sretan sam čovjek

VIŠE IZ RUBRIKE

  Župnik u Omišlju i dekan Omišaljskog dekanata dr. Anton Bozanić predvodio je misno slavlje druge srijede Velike pobožnosti u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu 29. siječnja. Uz omišaljskog dekana na svetoj misi su sudjelovali i preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu, don Ante Omazić, upravitelj Svetišta u Vrpolju kod Šibenika, vlč. Duje Kurtović, župnik Župe svetog Franje Ksaverskog iz karlovačkog naselja Švarča, vlč. Dragutin Goričanec, župnik u Završju, vlč. Ivica Tolla, župnik u Generalskom Stolu i duhovnik na Laudato televiziji, o. Mario Škrtić, provincijal pavlina u Hrvatskoj i mons. Antun Sente, ml., karlovački rektor.

  Misno slavlje svojim pjevanjem animirali su članovi župnog zbora svetog Franje Ksaverskog iz karlovačkog naselja Švarča čiji su župljani predvodili hodočasnike druge srijede Velike pobožnosti.

  Propovijed je vodio dr. Anton Bozanić, brat kardinala Josipa Bozanića.

  -Kada smo mi najduhovniji? Nismo onda kada sjedimo u naslonjaču i lijepo nam je, već onda kada nam je teško, kad padamo. Tada rastemo u duhovnosti. Naša vjera i naša duhovnost se posebno produbljuju u našim padovima koji su dobra prilika za pokajanje i traženje Božjeg milosrđa. Što kaže Sveto pismo za Josipa? Sveti je Josip bio pravedan. Kad Biblija govori o nekom da je pravedan, to ne znači da on ima neko pravo. Sveti je Josip pravedan u odnosu na Boga. Dozvolio je Bogu da djeluje kroz njega. Kada je ušao u neke životne teškoće, pitao je Boga što on treba učiniti. Josip je pravedan pred Bogom i time što dozvoljava da ga Bog čitavoga prožme. Stoga je važno da izvršimo onaj zadatak koji nam Bog daje, i kad se brinemo o sebi ili kad se brinemo kako ćemo sa svojom djecom, kako će oni završiti, hoće li naći posao. Umjesto da razbijamo glavu kako ćemo i što ćemo, važno je da zastanemo pred Gospodinom i pitamo ga: 'Isuse što bi ti učinio sada na mom mjestu?' Nadahni me, daj mi snagu i jakost, a ti sveti Josipe vjerni čuvaru i zaštitniče Svete obitelji budi uz nas i prati nas na našem životnom putu”, kazao je između ostalog Bozanić.

  Pri kraju misnog slavlja svoju je vjeru svjedočio popularni hrvatski pjevač Jasmin Stavros, koji je tom prigodom kazao kako se kao mlada osoba rano počeo baviti glazbom. Estradni život nosi sa sobom izazove i poroke, a to je Stavros iskusio na svojoj koži.

  - I sam sam griješio. Na svome sam putu upoznao dvije djevojke, a jedna od njih mi se posebno svidjela, no bila je jako pobožna. Htio sam da bude moja. I uspio sam. To je danas moja žena Žarka. Ona je i dalje, nakon našeg vjenčanja, prakticirala vjeru, ali to se mene nije ticalo. Ja sam i dalje radio svoj posao na estradi. No to me nije ispunjalo. A ona, moja Žarka, cijelo je vrijeme bila uz mene i molila za mene, sve dok i sam nisam shvatio koliko je Bog velik. Danas ne mogu živjeti bez Boga. Redovito idem na mise, ispovijedam se, a nedavno sam otkrio i ovo divno Svetište svetog Josipa. Onu knjižicu, molitvenik 'Idite k Josipu', koju sam ovdje dobio, već sam svu istrošio. Svaki dan nešto iz njega pročitam. Kad imam neki koncert, moji glazbenici to znaju, uvijek se prije koncerta povlačim u tišinu. Tada molim da Bog kroz mene progovara. Ma, htio bih vam još puno toga kazati, ali premalo je vremena. No zahvaljujući mojoj supruzi Žarki ja sam pronašao Boga i sretan sam čovjek, posvjedočio je tom prigodom Stavros.

  Svake srijede Nacioanlno svetište svetog Josipa priprema Veliku pobožnost svetom Josipu kada vjernici sudjeluju u zajedništvu molitve i svjedočanja vjere.