Veslački klub "Korana"

Jan Latković i Šime Ravnjak pobjednici u utrci dvojca na pariće

VIŠE IZ RUBRIKE

Veslanje

Sve posade nastupile u A finalima

Veslački klub "Korana" sudjelovao je na 3. Veslačkom kupu "Miljenka Finderlea" koje je održano u subotu na veslačkoj stazi Jarun u Zagrebu. "Koranin" dvojac na pariće za juniore B s posadom Jan Latković i Šime Ravnjak osvojio je zlatnu medalju. Na istom natjecanju dvojac na pariće za kadete A s posadom David Mikašinović i Leon Opačić bio je četvrti u A finalu. Junior Matija Car veslao je u skifu za juniore B te je u A finalu izborio peto mjesto.

-Za ovu kup regatu poštedio sam sve naše veslače koji su nedavno veslali na međunarodnoj regati u Njemačkoj  tako da su nastupili veslači s manje iskustva. Puno važnije nam je da što više naših veslača nastupa na raznim regatama jer su im potrebna takva natjecanja da bi stekli iskustva. Dakle, rezultat nam nije bio primaran, a što me s te regate zadovoljava je da su svi oni nastupili u A finalima, pojasnio je trener Zlatko Katušin.

Krajem mjeseca, 25. svibnja, na stazi u Jadranovu bit će održan sljedeći veslački kup na kojem će "Korana" sudjelovati s punom regatnom postavom.