Najvolonterka udruge u 2023. godini je Kristina Abramović

Jak kao Jakov u prošloj godini pomogao 71 oboljelo dijete

VIŠE IZ RUBRIKE

600 volonterskih sati

Lani poslano 131.365,78 € financijske i materijalne pomoći

Na trinaestu godišnjicu rada udruge Jak kao Jakov, održana je redovna godišnja Skupština udruge. Skupštini udruge prisustvovali su članovi odbora, djelatnici, volonteri i članovi udruge. Na Skupštini je podneseno izvješće o radu u 2023. godini, proglašena najvolonterka za prošlu godinu, te usvojen plan i program rada u 2024. godini, te prigodnim druženjem sviju nazočnih obilježeno 13 godina rada i djelovanja udruge.

U 2023. godini poslana je pomoć za 71 dijete oboljelo od maligne bolesti, te poslano 131.365,78 € financijske i materijalne pomoći, a u 13. godina rada udruge Udruga je poslala pomoć u iznosu 612.544,54 € za 472 djece oboljele od malignih bolesti iz cijele Hrvatske.

U prošloj godini udruga je zabilježenih 297 volontera i ostvarenih 6449 sati volontiranja koji su volontirali u radionici udruge, na kućnom volonterskom radu ili na štandovima udruge ili drugim potrebnim poslovima. Volonterka koja je svojim redovnim, svakodnevnim i predanim radom u radionici udruge ostvarila preko 600 volonterskih sati je Kristina Abramović i time je proglašena Najvolonterkom udruge za 2023. godinu. Kristina je izuzetno vrijedna i točna, precizna u radu, ali i vrlo smirena i skromna kao osoba. Na volonterski rad dolazila je svakodnevno u prošloj godini i sve što je radila bilo je izuzetno lijepo.

Da bi istaknuli koliko je volonterski rad naše radionice vrijedan kroz cijelu godinu su izradili 827 anđela raznih vrsta,  2518 kuglica za bor, 1078 uskršnjih pisanica, 2999 zahvalnica za vjenčanja(srca, svjećnjaci, magneti, vrećice lavande),  455 nadstolnjaka, 318 torbi i ruksaka, 227 jastuka, 342 magneta, 140 ukrasnih vrećica i neizbrojen broj narukvica, miceka, zečića, vjenčića, kutijica, privjesaka i još koje čega.

Kod volonterskog rada bitno je istaknuti da su djelovali i u mnogim drugim gradovima, gdje su koordinatori akcija pratili i vodili akcije, te prikupljali potrebnu pomoć, a to su:

Irena Križanac u Žminju i Rovinju kroz cijelu godinu, Marijana Turčin u Vrbovcu kroz cijelu godinu, Zdenka Sever u Sv. Ivanu Zelini pred sve blagdane, Snježana Medved u Zadru u predbožićno vrijeme i Silvija Šterk u Zagrebu u svim akcijama koje su tamo provedene.

Proveli su  i dvije humanitarne akcije.

Prva je tradicionalna “Njima na dar” kada smo održali tradicionalni humanitarni koncert za Jakovov rođendan 19. svibnja. Ovom akcijom poslali smo pomoć u vrijednosti 11.250 €. Druga akcija bila je za dječaka Ivana Ačkara pod nazivom “Za Ivanov korak” kojom smo prikupili nevjerojatnih 53.900 € pomoći te poslali i uplatili Specijalnoj bolnici Arithera gdje je plaćena cjelogodišnja robotska neurorehabilitacija kako bi Ivan ponovo prohodao i govorio.

U prošloj godini izuzetno uspješni bili su i u projektnim aktivnostima, koje je provodila djelatnica udruge Tanja Salaj, pa je tako prihod od projekata 84.165,36 €.

Isto tako važno je istaknu brojnu donatorsku potporu koja ih je pratila kroz cijelu godinu i bez koje ne bi mogli ostvariti sve što je bilo potrebno. Mnoge tvrtke i pojedinci kroz cijelu godinu podupirali su rad ove udruge na čemu su od srca i iskreno zahvalni.

Sretni smo da smo u novoj godini dobro i da hrabro idemo dalje…onako kako nas je jednom davno to Jakov naučio.