Kunstbunker Duga Resa u Knjižnicu za mlade u Karlovcu dovodi novo umjetničko-glazbeno-scensko djelo

Izvedbom “Loop dimensions & SPACE” do mjesta osobne prirode

VIŠE IZ RUBRIKE

  Umjetnici Ivan Kapec i Nikola Vukmanić u vremenskom će roku od 40 minuta kroz zamišljeni vremenski okvir, zadani prostor i kroz osobnu ekspresiju stvoriti jedinstvenu umjetničku instalaciju “Loop dimensions & SPACE” te odvesti prisutne na mjesto osobne prirode - Fluxus. Umjetnička instalacija daje naglasak na trenutak i prisutnost neponovljivog vremena koje se odvija pred promatračem i slušateljem, a da pritom autori autoreflesivno stvaraju umjetničko djelo koje nastaje u tom prostoru i vremenu kao ekspresija trenutka.

  Ideja ove umjetničke aktivnosti proizašla je iz djelovanja umjetničkog pokreta Fluxus pa se može reći da je ovo svojevrsni Fluxus moment. Zvučnu sliku umjetničke instalacije stvorit će Ivan Kapec na gitari i uz pomoć loop mašina, a rad će upotpuniti Nikola Vukmanić video projekcijom koja analogno nastaje u trenutku izvedbe.

  Umjetničko-glazbeno-scensko djelo “Loop dimensions & SPACE” bit će izvedeno u utorak, 10. prosinca 2019. s početkom u 19 sati u Knjižnici za mlade. Ovu svojevrsnu umjetničku instalaciju zajednički organiziraju Udruga ”Kunstbunker Duga Resa” i Knjižnica za mlade.

  Spomenutu aktivnost ”Kunstbunker Duga Resa” provodi kao posljednju aktivnost u okviru ovogodišnjeg projekta “Open Art 2019.” Projekt je pod pokroviteljstvom Grada Duge Rese, Karlovačke županije i Ministarstva kulture. (ls)

   

  foto: Facebook event