Prvi Karlovački

Izvanredna akcija darivanja krvi za područje pogođeno razornim potresom

Autor: Sunčica Laić

11.01.2021

Karlovac

Akciji će se odazvati branitelji, ali ovim putem molimo sve dobrovoljne darivatelje koji su u mogućnosti darivati krv, da se odazovu u što većem broju, poručuje Renata Bogović iz Gradskog društva Crvenog križa Karlovac. Akcija se održava danas od 10 do 16 sati u župi Banija

Na inicijativu udruge stradalnika i hrvatskih branitelja Domovinskog rata s područja grada Karlovca i Karlovačke županije Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac danas organizira izvanrednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi za područje pogođenim razornim potresom u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Akcija će se održati u župi Banija, a trajat će od 10 do 16 sati.

-Akciji će se odazvati branitelji, ali ovim putem molimo sve dobrovoljne darivatelje koji su u mogućnosti darivati krv, da se odazovu akciji u što većem broju i time poklone najljepši dio sebe. Akcija se trebala održati danas u Sisku, a iskoristili smo mogućnost da ju preselimo u Karlovac i pokažemo još jednom veliko srce kako bi pomogli potrebitima, poručila je Renata Bogović iz Gradskog društva Crvenog križa Karlovac.

Napominje i kako zalihe krvi nisu dostatne s obzirom da su svakodnevno potrebne kako bi zdravstveni sustav funkcionirao.