Prvi Karlovački

Izrađena internet stranica projekta „RCK KaRijERA“

Autor: Sunčica Laić

29.05.2020

Županija

Internet stranica izrađena je u okviru provedbe projekta Uspostave infrastrukture regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru elektrotehnike i računalstva „RCK KaRijERA“

U okviru provedbe projekta Uspostave infrastrukture regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru elektrotehnike i računalstva „RCK KaRijERA“ izrađena je internet stranica koja je dostupna na sljedećoj poveznici: https://rck-karijera.eu.

Internet stranica prilagođena je za slijepe i slabovidne osobe, sukladno Općim smjernicama za prilagodbu Internet stranice osobama s invaliditetom, na način da je optimizirana za upotrebu govorne jedinice za slijepe i čitača ekrana, a također stranica omogućuje korisniku da sukladno vlastitim potrebama definira veličinu i boju slova te boju pozadine.

Izrađena stranica je informativnog karaktera te omogućava pristup općim informacijama o projektu, korisniku projekta i projektnim partnerima i suradnicima, izvoru financiranja i vrijednosti projekta, planiranim i završenim projektnim aktivnostima te rezultatima projekta.

Na stranici će se objavljivati sve novosti vezane uz provedbu projekta „RCK KaRijERA“, promotivni materijali izrađeni tijekom provedbe u elektronskoj verziji (letci, brošure, plakati) te ostale informacije, čime će se omogućiti kontinuirano informiranje javnosti o provedbi projekta.

Nositelj projekta „RCK KaRijERA“ je Tehnička škola Karlovac. Partneri u provedbi su Karlovačka županija, Srednja škola Slunj, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka, dok su suradnici subjekti iz gospodarskog, obrazovnog, javnog i civilnog sektora. Za upravljanje projektom zadužena je Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 25.746.958,05 HRK, od čega bespovratna sredstva iznose 25.740.958,05 HRK. Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Operativnog programa Konkurentnosti i kohezija 2014.-2020.

Cilj projekta je uspostava prostorno tehničkih uvjeta Regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru elektrotehnike i računalstva (izgradnja, adaptacija i opremanje) te stvaranje mreže suradnje između različitih sektora na području Karlovačke i Primorsko goranske županije.

Regionalni centar kompetentnosti u podsektoru elektrotehnike i računalstva bit će smješten na 2. katu zgrade Oružane na Trgu bana Josipa Jelačića u samom centru grada Karlovca.

 

Autor: Sunčica Laić