Grad Slunj

Iznenađenje Slunjskog ljeta - škola veslanja

VIŠE IZ RUBRIKE

Slunjsko ljeto se nastavlja

Škola je besplatna za svu djecu od 8 do 18 godina, a svaki termin škole veslanja će trajati četiri sata. Za sve sudionike osigurana je hrana i osvježavajuće piće.

Iako su događanja povodom Dana grada Slunja završena, Slunjsko ljeto se nastavlja i čekaju nas brojne aktivnosti i događanja do kraja kolovoza, a koja se nastavljaju i u rujnu.

Jedno iznenađenje Slunjskog ljeta pripremili su naši Kajak kanu klub „Rastočki mlinari“, koji će već od ovog vikenda, 11. kolovoza, pa sve do polovice rujna provoditi školu veslanja „Veslom kroz život“.

Kajak kanu klub „Rastočki mlinari“ su Odlukom o raspodjeli sredstava za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini, Ministarstva turizma i sporta ostvarili pravo na financijska sredstva za projekt Škola veslanja „Veslom kroz život“ koji će se provoditi pod vodstvom kapetana seniorskog tima, predsjednika KKK „Rastočki mlinari“ uz stručno vodstvo magistra kineziologije, bivšeg natjecatelja i trenera KKK „Rastočki mlinari“ te trenera KKK „Zagreb“, voditelja sportskog programa Josipa Štefanca.

Na uvodnoj javnoj konferenciji Projekta „Veslom kroz život“ koja je održana, 09. kolovoza, u TIC-u Rastoke, predstavljen je rad kluba, ciljevi projekta, planirana provedba projekta, struktura financiranja te direktne upute za zainteresirane roditelje i djecu.

Škola je besplatna za svu djecu od 8 do 18 godina, a svaki termin škole veslanja će trajati 4 sata. Za sve sudionike osigurana je hrana i osvježavajuće piće.

-Sretni smo da su naši mladi sportaši koji već nižu brojne sportske uspjehe, ostvarili projekt koji obogaćuje sadržaj za djecu i potencijalno privlači nove članove kluba, istovremeno stvarajući i dodatni turistički interes za naše područje, poručuju iz Grada Slunja.