Prvi Karlovački

Izložba ulja na platnu autora Dražena Bogovića

Autor: Marta Marinović

15.11.2021

Kultura

U Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” otvorena je danas izložba slika autora Dražena Bogovića.

-Riječ je o slikama u tehnici ulja na platnu, a uglavnom se radi o polu aktovima i portretima. Dražen Bogović je poznat karlovačkoj likovnoj publici po svojim slikama. Naime, već je imao u našem Izložbenom salonu “Ljudevit Šestić” svoju samostalnu izložbu. Bogović je slikar srednje generacije koji je na dobrom slikarskom razvojnom putu, a o tome svjedoče i njegovi radovi izloženi u našoj knjižnici, rekao je Željko Mavretić, voditelj likovnog salona “Ljudevit Šestić” u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić”.

Za posjet izložbi od 16. studenog morat ćete priložiti COVID-potvrdu, a izložba ostaje otvorena do 3.  prosinca 2021.  u Izložbenom salonu “Ljudevit Šestić”.

Ukratko o autoru

Dražen Bogović (1971.) rođen je u Karlovcu. Tu polazi osnovnu i srednju školu. Nakon Domovinskog rata završava studij kriminalistike i radi u kriminalističkoj policiji do umirovljenja zbog posljedica ranjavanja 1991. godine. Slikarstvom se počeo baviti još za vrijeme rada u kriminalističkoj policiji te je u to vrijeme sudjelovao na nekoliko skupnih izložbi u Karlovcu i Zagrebu. Odlaskom u mirovinu počinje se ozbiljnije baviti slikarstvom. Mentor mu je poznati hrvatski hiperrealist Zoran Homena iz Križevaca. Od istaknutijih dijela mu je portret Ivana Pavla II koji je uručen papi u Vatikanu povodom njegovog rođendana, restauracija freske u Pavlinskom samostanu u Kamenskom, a mnoge njegove sakralne slike vise u crkvama diljem Hrvatske. Do sada je izlagao na šest samostalnih izložbi i desetak skupnih, sudionik je brojnih likovnih kolonija te je primio nekoliko nagrada i zahvalnica.