Dokumentacijsko memorijalni centar hrvatskih branitelja "Damir Pintar"

Izložba povodom 33. godišnjice osnivanja 3. bojne 2. gardijske brigade Gromovi

VIŠE IZ RUBRIKE

Izložba

Izložba će biti otvorena dva tjedna, točnije do 5. srpnja

Povodom 33. godišnjice osnivanja 3. bojne 2. gardijske brigade Gromovi danas je u prostorijama Dokumentacijsko memorijalnog centra hrvatskih branitelja "Damir Pintar" otvorena prigodna izložba. Dopredsjednica Dokumentacijsko memorijalnog centra hrvatskih branitelja "Damir Pintar" Ivanka Vukas Grdić kazala je nešto više o izložbi.

-Jako sam ponosna što je izložba baš danas upriličena u ovom prostoru, iz razloga što je naš cilj očuvanje vrijednosti Domovinskog rata. Ovaj prostor je specifičan, zato što nosi naziv baš po hrvatskom branitelju Karlovčaninu Damiru Pintaru, koji je bio pripadnik 3. bojne 2. gardijske brigade Gromovi i jedan je od prvih poginulih na području ratišta Topusko. Iz tog razloga smo ponosni što možemo ovu izložbu pokazati građanima Karlovca, izložba će biti otvorena dva tjedna, točnije do 5. srpnja, istaknula je Ivanka Vukas Grdić.

U ime Grada Karlovca otvorenju izložbe prisustvovao je predsjednik Gradskog vijeća Marin Svetić.

-Ovo je 33. obljetnica osnutka 3. pješačke bojne 2. gardijske brigade Gromovi, postrojbe koja je dala izuzetno značajan doprinos u vrijeme kada je bilo zaista imperativ biti hrabar i odvažiti se pokazati crtu domoljublja, to srce koje vas je krasilo onda. Mi sada s ponosom prema svima vama orijentirani u gradu Karlovcu držimo do svih vrijednosti, koje su nam hrvatski branitelji podarili tijekom Domovinskog rata. Da nije bilo te žrtve, te aktivnosti i tog srca ranih devedesetih nisam siguran da bi danas s ponosom mogli biti ovdje, kazao je Marin Svetić.

Otvorenju izložbe prisustvovali su predsjednik Udruge 3. bojne 2. gardijske brigade Gromovi Milan Valentić, članovi Udruge i prvi ratni zapovjednik Banijske legije Branko Škrtić. Izložbu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Marin Svetić.

-Danas, 33. godine nakon osnutka 3. bojne 2. gardijske brigade ovdje u našem gradu mi otvaramo ovu izložbu. Vi vidite da se Karlovac gradi, živo je, ali kada se vratimo 33 godine unazad, zaista tada, u to vrijeme trebalo je imati tu petlju i biti toliko odvažan i hrabar suprotstaviti se tada znatno nadmoćnijem neprijatelju. Na kraju, ovu prekrasnu izložbu na čast i ponos grada Karlovca proglašavam otvorenom, rekao je Mari Svetić.