Promjena percepcije!

Izložba “Ja sam snaga” - udruge "Nismo same" sutra se otvara u Karlovcu

VIŠE IZ RUBRIKE

Destigmatizacija onkoloških pacijentica

Glavni cilj izložbe je osnažiti žene koje prolaze proces liječenja te potaknuti promjenu percepcije javnosti prema bolesti od koje obolijeva sve veći broj mladih žena

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka „NISMO SAME“ i Studentski centar Karlovac, organiziraju izložbu “Ja sam snaga” nagrađivanog fotografa Vjekoslava Skledara, čije će otvorenje biti sutra u prostorijama Studentskog centra od 18 sati.

Ova iznimno emotivna izložba prva je izložba udruge NISMO SAME, a prije dolaska u Karlovac obišla je osam lokacija diljem države i izazvala brojne impresije.

Tema izložbe je destigmatizacija onkoloških pacijentica kroz prikaz 10 crno-bijelih fotografskih portreta žena koje su se susrele s teškom bolešću raka dojke te gubitkom kose i njihovih osobnih priča.

Glavni cilj izložbe je osnažiti žene koje prolaze proces liječenja te potaknuti promjenu percepcije javnosti prema bolesti od koje obolijeva sve veći broj mladih žena.

Izložba će se u Studentskom centru Karlovac moći razgledati do 5. svibnja, svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

Podsjećamo, Udrugu NISMO SAME najpoznatija je po svom projektu besplatnog taksi prijevoza „Nisi sama -  ideš s nama!“ čije usluge koriste i žene iz Karlovca koje se liječe u zagrebačkim bolnicama.

Udrugu je osnovala Ivana Kalogjera, koja je većinu svog djetinjstva i mladosti provela u Karlovcu gdje je završila i Gimnaziju.