Prvi Karlovački

Izložba “Cvjetna razglednica gradu Karlovcu” povodom rođendana grada Karlovca

Autor: Branko Obradović

12.07.2019

Karlovac

Organizator izložbe je Ceh cvjećara Udruženja obrtnika grada Karlovca

Izložba “Cvjetna razglednica gradu Karlovcu” svečano je otvorena danas u dvorištu Obrtničkog centra. Izložbu organizira Ceh cvjećara Udruženja obrtnika grada Karlovca u povodu obilježavanja 440. rođendana grada Karlovca. Predsjednica Ceha cvjećara Natalie Mandić Penić istaknula je da su cvjećarke htjele dati svoj doprinos proslavi rođendana grada Karlovca i odlučile su se da to bude jedna ovakva izložba.

-Bili smo na jednom sastanku i razgovarali smo kako bi mogli sudjelovati u proslavi rođendana grada Karlovca. Ideja je došla sam po sebi, predložili smo to Udruženju obrtnika grada Karlovca i ideja je prihvaćena. Krenuli smo s pripremama i evo nastala je ova izložba. Sudjelovale su cvjećarke iz Karlovca te dvije iz Duge Rese i jedna iz Ozlja. To su Višnja Pavlović iz cvjećarnice Dorotea iz Logorišta, Višnja Bendeković iz cvjećarnice Ruža iz Karlovca, Ružica Češković iz cvjećarnice Iris iz Karlovca, Biserka Karač iz cvjećarnice Tratinčica iz Karlovca, Katica Štulac iz cvjećarnice Orhideja iz Ozlja, Ivana Spudić iz cvjećarnice Mimoza iz Duge Rese, Irena Klokočki iz cvjećarnice Latica iz Duge Rese i moja cvjećarnica Flores iz Karlovca. Želja nam je da ova izložba postane tradicionalna i da se održava svake godine, rekla je Natalie Mandić Penić.

Izložbu je otvorio karlovački gradonačelnik Damir Mandić, a brojni posjetitelji uživali su u cvjetnim instalacijama i aranžmanima. Izložba ostaje otvorena do nedjelje, 14. srpnja u dvanaest sati. (b.o.)