Prvi Karlovački

Izgradnja rotora na Logorištu kreće početkom idućeg tjedna

Autor: Miloš Milovanović

12.01.2022

Karlovac

Radovi bi trebali biti završeni do lipnja, a vrijednost projekta je 9,9 milijuna kuna bez PDV-a

Gradnja rotora na Logorištu će se intenzivirati početkom sljedećeg tjedna kad se očekuje dobivanje tehničkog rješenja od strane HT-a.  Naime, optički kabel nije na mjestu (niti dubinski, niti tlocrtno) koje je projektantu dostavio HT, izvijestili su nas iz Hrvatskih cesta.

Podsjećaju da je izvoditelj radova uveden u posao 29. studenog prošle godine. Rok za izgradnju rotora  je šest mjeseci, što znači da  radovi trebaju završiti u lipnju.

Vrijednost ovog dugo najavljivanog projekta je 9,9 milijuna kuna bez PDV-a

Kako kažu u Hrvatskim cestama izgradnja rotora je predviđena u tri zasebne faze, kako bi se čim više olakšao promet. Sama regulacija bit će semaforska uz obaveznu ručnu regulaciju u vršnim satima i za vrijeme gužvi.

Mole građane i vozače za strpljenje budući da će na predmetnom dijelu prometnice Hrvatske ceste i VIK Karlovac imati nekoliko velikih gradilišta (semaforizacija ulaza na Brzu cestu Mostanje –  Cerovac Vukmanićki, Rotor Logorište, Aglomeracija Turanj …). Svi projekti bit će završeni u ovoj godini te će time biti riješen problem prometa tog dijela grada Karlovca i šire.