Izašao je novi, četvrti ovogodišnji "Glasnik svetog Josipa"

VIŠE IZ RUBRIKE

    Nacionalno svetište svetog Josipa svojim izdanjima "Glasnika svetog Josipa" donosi pregled duhovnih, teoloških i aktualnih tema.

    Božićni "Glasnik" na svojim stranicama donosi razmišljanja Stjepana Licea, a dr. Beljan nastavlja s objašnjenjem enciklike "Redemptoris custos". Profesor Bodrožić donosi razmišljanje pod naslovom „Josipova filozofija” dok profesor Patafta piše o Josipovu očinstvu u tekstovima svetog Augustina. U ovo adventsko vrijeme "Glasnik" donosi zanimljiv tekst o četiri svijeće svetog Josipa, kao i razmišljanja dr. Szabo o Betlehemu i Nazaretu, dva bitna grada za rođenje i život Isusa Krista. Od ovog broja započinje i nova rubrika "Sveti o svetom Josipu" u kojoj se može pronaći što utemeljiteljica Družbe Kćeri Božje ljubavi, majka Franciska Lechner piše o svetom Josipu. Tu su i neizostavna svjedočanstva o brojnim uslišanja po zagovoru svetog Josipa.

    Naslovnicu krasi vitraj "Rođenje Isusov" u crkvi Svetog Josipa radnika u Novom Virju, a sam "Glasnik" obogaćen je raznim umjetničkim djelima akademskog slikara Jakubina i profesorice na Likovnoj akademiji na Širokom Brijegu, Ivane Ćavar.

    Kao i svake tako i ove godine božićni broj Glasnika čitateljima dariva jednolisni kalendar za 2020. godinu.