Prvi Karlovački

Iz šume uklonjena minsko-eksplozivna sredstva

Autor: Branko Obradović

25.11.2019

Crna kronika

Podsjećaju se građani da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave karlovačke u subotu 23. studenog iz šume na području Orlovca, grad Karlovac, izvršili su uklanjanje pronađenih minsko-eksplozivnih sredstava. Pronađeno je i uklonjeno 20 mina za ručni bacač, 60 upaljača za protupješačke mine, 48 ručnih bombi, četiri tromblonske mine, pet ručnih raketnih bacača i jedna protupješačka mina.

Još je uvijek u tijeku akcija Manje oružja – manje tragedija kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Autor: Branko Obradović