Prvi Karlovački

Iz PU karlovačke: Uhićen “ponavljač” kazenih djela u prometu, dvojica vozača zadržana na triježnjenju

Autor: Ksenija Begović

17.10.2021

Crna kronika

Još jedan ponavljač kaznenih djela u prometu uhićen je jučer u Karlovcu, izvijestili su iz Policijske uprave karlovačke. Radi se o 48-godišnjaku koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

Kako je isti ponavljač u činjenju prometnih prekršaja, vozač je uhićen, te će 17. listopada biti doveden na nadležni Općinski sud, ističu u policiji.  

Dvojica su vozača jučer zadržana na triježnjenju u policiji jer su vozili alkoholizirani. Jučer navečer u Ogulinu  osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,62 g/kg upravljao je 63-godišnjak. Također jučer u večernjim satima u Josipdolu policijski službenici utvrdili su da osobnim automobilom ogulinskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,00 g/kg upravlja 28-godišnjak, kojem uz to izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

Vozači su  isključeni iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteni u posebne prostorije policije. Protiv vozača nadležnom sudu biti će podnijet optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest kaznenih djela  i jedna  prometna nesreća s lako ozlijeđenom osobom. Od kaznenih djela u policiji su izdvojili krađu auto radija iz automobila u vlasništvu 59-godišnjaka. Krađa se dogodila u Karlovcu, a šteta je veća od tisuću kuna.