Povodom održavanja manifestacije Dana piva od 26. do 30. kolovoza u gradu Karlovcu okupljat će se veći broj građana, evo preporuka građanima koje stižu iz Policijske uprave karlovačke...

Iz policije stižu preporuke za građane tijekom manifestacije Dani piva Karlovac

VIŠE IZ RUBRIKE

  Ovim putem PU karlovačka građane podsjeća da svoja vozila obavezno zaključavaju, da zatvaraju prozore na njima te da vrijedne predmete i torbice ne ostavljaju na vidljivom mjestu u vozilu.

  Kako bi bilo što manje vandalističkog ponašanja i drugih oblika devijantnog ponašanja, posebno podsjećaju mlade, ali i njihove roditelje na Gradsku odluku o zabrani  konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osobama na javnim mjestima u gradu Karlovcu. Također, podsjećaju roditelje na zabranu noćnih izlazaka maloljetnika u vremenu od 23 do 5 sati bez pratnje roditelja ili druge odrasle osobe, koje je opisano u čl. 93. Obiteljskog zakona.

  -Napominjemo da će policijski službenici tijekom trajanja manifestacije vršiti pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača stoga vozače upozoravamo da ne upravljaju vozilima ukoliko su pod utjecajem alkohola te da se pridržavaju svih ostalih propisa i zakona, kažu iz PU.

  Manifestacija će se odvijati na slijedećim lokacijama u samom gradu: Šetalište dr. Franje Tuđmana, košarkaško igralište Šanac, Sokolsko igralište, stoga se pozivaju vozači da vode računa o parkiranju svojih vozila, da ih ne ostavljaju na mjestima koja nisu predviđena za parkiranje, posebice na zelenim površinama. Od strane organizatora zbog uređenja prometa i parkiranja u centru grada omogućeno je parkiranje na više parkirališta, a dostupna mjesta za parkiranje vidljiva su na web stranici Tvrtke Mladost.

  Sve sudionike u prometu, i vozače i pješake pozivamo na poštivanje prometnih propisa i oprez prilikom sudjelovanja u prometu. Posebno upozoravamo pješake da se kreću isključivo nogostupima, a da za prelazak preko kolnika koriste najbliže obilježene pješačke prijelaze, kažu iz policije.

  Vjerujemo da će posjetitelji uvažiti ove preporuke te da će svojom savjesnošću i angažmanom djelatnika policije i ovogodišnje Dane piva provesti u veselom i lijepom ozračju.

  Foto: Igor Čepurkovski