Prvi Karlovački

Iz naše županije na listama za parlamentarne izbore 43 kandidata

Autor: Ksenija Begović

19.06.2020

Izbori

Državno je izborno povjerenstvo objavilo kandidacijske liste za parlamentarne izbore. U VII. izbornoj jedinici u kojoj je Karlovačka županija, a proteže se od Zagreba do Primorja, ukupno su predane 22 kandidacijske liste. Znači za Hrvatski sabor natječe se ukupno 308 kandidata. Prema navedenim adresama kandidata, ali i prema najavama, iz naše se županije na listama našlo 43 kandidata, na 13 lista.

Kao što je poznato, na dvije najjače liste, onoj HDZ-a pet je kandidata, a na listi koalicije SDP-HSS-HSU-Snaga-Građansko liberalni savez-IDS-PGS su četiri su kandidata iz Karlovačke županije.

Na listi HDZ-a to su nositelj liste Tomo Medved, a slijede Nada Murganić, Marija Jelkovac, Tomislav Lipošćak i Maja Grba-Bujević. Na koalicijskoj listi na čelu s SDP-om kandidati su Irena Šimunić, Ivan Vuković, Dragica Malović iz SDP-a i HSS-ovac Tomislav Boljar.

Koalicija Domovinski pokret Miroslava Škore-Hrvatski suverenisti-Blok za Hrvatsku- Hrvatska konzervativna stranka-Hrast-Stranka umirovljenika-Zelena lista također ima četiri kandidata iz Karlovačke županije. To su Mladen Kuka, Ivona Petrak, Kata Ninčević i Klaudija Mikolčević.

Na koalicijskoj listi Možemo-Nova ljevica-Radnička fronta-Orah-Zagreb je naš-Za grad, našu županiju zastupaju Draženka Polović, Dimitrije Birač i Ana Matan.

Od poznatijih imena u lokalnoj politici Davor Petračić je kandidat na listi koalicije Stranka s imenom i prezimenom-Pametno-Fokus. Bivša zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković je kandidatkinja na listi Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Ivan Vilibor Sinčić nositelj je koalicijske liste Živi zid-Promijenimo Hrvatsku-HSS Stjepan Radić-Stranka Ivana Pernara-Hrvatska stranka svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca-Zagorska stranka za Zagreb-Nezavisna lista Stipe Petrina. Na istoj su listi i Filip Jarnević, Goran Glavurtić i Čedomir Tatalović.

Najviše kandidata iz Karlovačke županije je na listi Hrvatske narodne stranke – Liberalnih demokrata, njih osmero. Drugi je na listi Zvonko Spudić, a slijede Dubravka Vrbetić, Dražen Benković, Ivica Benković, Ana Matan Bišćanić, Josipa Urem, Žarko Latković i Elvira Radočaj.

Na listi koalicije Narodna stranka-Reformisti-HSS Braće Radić- Stranka hrvatskih umirovljenika na drugom je mjestu Ivica Margarin, a uz njega kandidat iz naše županije je i Damir Ribar.

Toma Štedul, Goran Kumpare, Marijan Golubić i Renata Plesec kandidati su iz naše županije na listi Autohtone hrvatske stranke prava.

Patricia Vuković jedina je kandidatkinja iz Karlovačke županije na listi MOST-a nezavisnih lista.

Četiri su kandidata iz Karlovačke županije na listi koalicije Neovisni za Hrvatsku-Hrvatska stranka prava-Generacija obnove, a to su Ivan Krajcar, Željko Belanek, Nadica Bručić i Branko Kociper. Jedan je kandidat iz Karlovačke županje je i na listi Abeceda demokracije,  to je Dragutin Janus.