Iz Lane odgovaraju da nikakav arhitektonsko-urbanistički natječaj za gradnju hotela na parceli u njihovom vlasništvu nikada nije bio potreban 

VIŠE IZ RUBRIKE

  Odvjetničko društvo OLUJIĆ, PEZIĆ & PARTNERI kao punomoćnik trgovačkog društva LANA COMMERCE d.o.o., uputilo nam je zahtjev za ispravak objavljenih informacija objavljenih jučer 6.10.2022. godine na našem portalu u tekstu pod naslovom „DAGGK o hotelu Korana: Skromnim i neinventivnim arhitektonskim rješenjem ne postiže se sadržajna kvaliteta kakvu građani Karlovca zaslužuju“.

  U navedenom tekstu, koji zapravo predstavlja priopćenje Društva arhitekata, građevinara i geodeta Karlovac (dalje u tekstu: DAGGK), iznosi se, kažu na početku zaprimljenog pisanog zahtjeva, ''čitav niz neistinitih a u pojedinim dijelovima i posve apsurdnih tvrdnji u svezi gradnje hotela na zemljištu u vlasništvu moje stranke.'' U nastavku citiramo ostatak predmetnog zahtjeva za ispravkom.

  ''Sve spomenute tvrdnje usmjerene su kako nanošenju štete interesima i ugledu moje stranke tako još i više ponovnim dovođenjem javnosti u zabludu u svezi projekta na Korani. 

  Naime, posve je irelevantno što se DAGGK (ili njegovi neimenovani članovi) osjeća „iznenađeno i ogorčeno izdavanjem građevinske dozvole i započetom gradnjom“. 

  Isto je tako posve deplasirana ali i duboko pretenciozna tvrdnja kako se radi o „skromnom i neinventivnom arhitektonskom rješenju“. Tko je to autore iz DAGGK postavio za arbitre tuđih arhitektonskih rješenja?! 

  DAGGK u svom priopćenju izrijekom tvrdi kako se radi o „nezakonitom djelovanju na Korani“. Ova je tvrdnja posebno opasna i zabrinjavajuća. 

  Moja stranka ponovno ističe kako je uz sve navedeno spomenuta tvrdnja i neistinita jer za sve zahvate na svojoj parceli posjeduje odgovarajuće dozvole. 

  Do nekih od dozvola moja je stranka morala doći i nakon upravnosudskih postupaka, što je karlovačkoj javnosti već dobro poznato. 

  Argumente za svoju tvrdnju o nezakonitoj gradnji i nezakonitom djelovanju članovi DAGGK ovog će puta imati prilike iznijeti na sudu u odgovarajućim postupcima koji će moja stranka zbog ovog priopćenja pokrenuti. 

  S obzirom da je riječ o pitanju odnosno temi koja se više puta javno iznosila moja stranka kao investitor ponovno naglašava: prema pozitivnim propisima nikakav arhitektonsko-urbanistički natječaj za gradnju hotela na navedenoj parceli, koja je u privatnom vlasništvu, nije niti je ikada bio potreban. 

  To što je ova činjenica potpisnicima priopćenja DAGGK nepoznata ili je svjesno i namjerno ignoriraju sasvim dovoljno govori o njihovoj stručnosti ali i pravim razlozima izdavanja ovakvog priopćenja. 

  Ti razlozi očito su politikantski i proistječu iz osjećaja profesionalne ali i svake druge zavisti te nikakve veze sa stručnošću nemaju. ''

  U ime odvjetničkog društva koje predstavlja Lanu commerce d.o.o. gore objavljeni zahtjev za ispravak informacija potpisuje odvjetnik Fran Olujić.