Nikakvog kaosa nije bilo, to su bila određena podmetanja i natpisi na FB-u, ali ne bih tome pridavao značenje, poručio gradski vijećnik Ribić

Ivka: DP u županiji ima 11 vijećnika, nitko nas nije napustio te i dalje radimo u timu

VIŠE IZ RUBRIKE

  Situacija u Domovinskom pokretu bila je tema današnje konferencije za medije  županijske podružnice ove stranke.

  -U zadnje vrijeme bili smo česta tema u javnosti, otišao je bivši predsjednik, kružile su priče da se raspadamo, da nas više nema i slično. Zato smo i imali potrebu da se oglasimo. U subotu na Saboru stranke izabran je novi predsjednik Ivan Penava i Domovinski pokret nastavlja zacrtanim putem. DP Karlovačke županije ima 11 vijećnika i svi su i dalje članovi stranke, nitko od njih nas nije napustio te i dalje svi radimo u timu. Određeni broj ljudi je napustio stranku, ali svatko bira svoj put. Mi koji smo ostali, idemo dalje. Idemo raditi, provoditi ideje DP-a, pokazati da smo ozbiljna stranka, rekao je na početku predsjednik županijske podružnice DP-a Vlatko Ivka.

  Vijećnik u karlovačkom Gradskom vijeću Alenko Ribić izjavio je da u stranci nema nikakvog kaosa i sve aktivnosti se odvijaju normalnim tokom.

  -U gradu Karlovcu je osnovan ogranak, a u budućem vremenu glavni nam je cilj rad na terenu i osnivanje ogranaka po gradskim četvrtima i mjesnim odborima. Imamo nove prostorije koje se nalaze na gradskoj tržnici te će uskoro sukladno epidemiološkim mjerama biti određeno i radno vrijeme za prijem građana i simpatizera. Nikakvog kaosa nije bilo, to su bila određena podmetanja i natpisi na FB-u, ali ne bih tome pridavao značenje, izjavio je.

  Inače, za predsjednika karlovačkog ogranka DP-a izabran je Danko Butala.

  Na pressici je bio i predsjednik slunjske podružnice, također gradski vijećnik Željko Lustig koji je naglasio da rade još bolje i brže nego što su do sada, posebice na terenu te da su osnovali nova tri odbora. Kazao je i da još nisu dobili nijedan zahtjev za brisanje iz članstva.

  Anamarija Fumić Halar, vijećnica DP a u općini Josipdol je potvrdila da ostaje u stranci te da nikada nije ni izašla iz nje.

  Upitan zašto se pressica održava na terasi Hotela Srakovčić, a ne u njihovom prostoru te tko ima ključeve memoranduma, Ivka je odgovorio:

  -Unajmili smo novi prostor koji je u fazi sređivanja, nalazi se na prvom katu gradske tržnice te će uskoro biti otvoren. Upravo zbog situacije vezane uz COVID, zaključili smo da je primjerenije da se nađemo vani. Što se tiče memoranduma, izašao je određeni mail s memorandumom i takve stvari se ubuduće neće događati. Gospođa koja je poslala mail, jasno i glasno se očitovala o svemu u svom priopćenju. Napisala je sve što je htjela i ja njezino priopćenje prihvaćam kao takvo. Demantiram ga jedino u dijelu koji se odnosi na gospođu Fumić Halar koja ostaje u stranci. Gospođa koja je poslala mail, službeno izlazi iz DP-a. Podružnica normalno funkcionira i neke stvari koje su bile navedene u priopćenju - ne stoje, zaključio je.