Prvi Karlovački

Ivan Lemić: “Tko god želi neka se uključi u zimsko kupanje, radi zdravlja”

Autor: Branko Obradović

02.01.2022

Karlovac

Zimsko kupanje u rijekama sve popularnije u Karlovcu i Karlovačkoj županiji

Današnje lijepo vrijeme tri djevojke i pet mladića iskoristili su za kupanje u Korani na Foginovom kupalištu. Kupanje je bilo točno u podne, a temperatura i vode i zraka bila je šest Celzijevih stupnjeva. Zimski kupači bili su u vodi sedam minuta. Oni su dio grupe, koja se redovno kupa u zimskim mjesecima. Ivan Lemić kazao je da ih u grupi ima petnaest i da se redovno kupaju u zimskim mjesecima.

-U toj grupi ima nas jedno petnaestak, idemo na kupanje redovno nedjeljom u 12 sati, ako nema velikih kiša. Neki se kupaju i češće, članovi grupe odrade neki trening tijekom tjedna, uđu u Koranu ohlade se i izađu van. Lakše nam je u grupi, uvijek netko javi da ide na kupanje, pa mu se netko iz grupe priključi, tako da ne ide sam. Ali nekakvo pravilo je kupanje nedjelom u 12 sati. Imali smo kupanje i 1. siječnja i na Božić. Nadam se da ćemo to prebaciti u tradiciju, nakon kupanja osjećamo se vrhunski, adrenalin, snaga u tijelu, jakost, veselje. Preporuka uglavnom, tko god želi neka nam se priključi radi zdravlja, kazao je Lemić.

Dokaz da je zimsko kupanje u Karlovcu sve popularniji je i jedan mladić, koji nije član grupe, ušao je u vodu i okupao se. Istaknuo je da je to zdravo i od kada se kupa u hladnoj rijeci nije bio bolestan.