Prvi Karlovački

Ivan Klarić i Lucio Matuzić osigurali odlazak na Europsko prvenstvo

Autor: Branko Obradović

19.09.2021

Sport

Taekwondo klub "Prana" uspješno nastupio na turniru "Susedgrad Sokol pokal"

U subotu su članovi Taekwondo kluba “Prana” nastupili na prvom natjecanju u ovom dijelu sezone. Turnir “Susedgrad Sokol pokal” okupio je zavidan broj natjecatelja iz Hrvatske i Slovenije, 46 klubova i više od 400 natjecatelja.

S obzirom da se bliži Europsko juniorsko prvenstvo u borbama i Europsko prvenstvo u formama u Portugalu ovo je bio kriterijski turnir za juniorsku nacionalnu selekciju te ogledni turnir za reprezentaciju u formama.

Državni prvak Ivan Klarić osvojivši zlatno odličje u juniorskoj konkurenciji JA3 potvrdio  svoju vodeću poziciju za ulazak u reprezentaciju te odlazak na Europsko prvenstvo u formama. Junior Lucio Matuzić nastupio je do 48 kg, a on je svoju vodeću poziciju osigurao još u lipnju na prvenstvu Hrvatske, pobijedivši dva protivnika. Na ovom turniru potvrdio je svoj odlazak na Europsko prvenstvo osvojivši zlatno odličje bez borbe.

Martin Štefanac nastupio je u konkurenciji do 68 kg, te se nakon 3 pobjede i poraza okitio srebrnom  medaljom. Martin je pokazao izuzetan napredak, te je osvojio prve bodove u poretku za odlazak na Europsko prvenstvo, a mogućnost kvalifikacije imat će na trećem kriterijskom turniru.

Juniorka Gabrijela Fehervari do 52 kg i juniorka Aleksandra Macut do 59 kg zaustavljene su već u prvim borbama, te nažalost nisu ostvarile zapaženiji rezultat.

U konkurenciji kadeta nastupio je Oscar Kovačić koji je nakon dvije superiorne pobjede rezultatima, 32:1 i 17:0, osvojio zlatno odličje.

Junior Eric Liković u kategoriji  JA2 i kadet Emanuel Mahečić u kategoriji KA5 osvojili su srebrna odličja u konkurenciji formi.

Sve u svemu ovo natjecanje ostavlja dojam i nadu da će se aktivnosti početi provoditi sve redovitije i da će se konačno natjecatelji kluba vratiti u jedan ustaljeni ritam aktivnosti u predstojećem periodu.