"Ovakvi tipovi projekata vrlo su bitni jer se radi o budućim turističkim djelatnicima. To su kadrovi koje zaista svi trebamo i sigurno je da je dobro da im se podižu kompetencije i da oni osjete svoju vrijednost."

Iva Radovanić i Luka Erić kuhaju najbolji fiš paprikaš

VIŠE IZ RUBRIKE

    U dvorištu Trgovačko-ugostiteljske škole održano je natjecanje u kuhanju fiš paprikaša između pet timova trećeg razreda, smjera kuhar. Ovo je 20. po redu održavanje takvog tipa natjecanja kojem je pokrovitelj i ove godine Turistička zajednica grada Karlovca. Direktorica Turističke zajednice Marina Burić naglasila je kako je fiš paprikaš izabran kao delicija zbog Karlovca koji je prepoznatljiv po svoje četiri rijeke i ukusnoj slatkovodnoj ribi.

    -Ovakvi tipovi projekata vrlo su bitni jer se radi o budućim turističkim djelatnicima. To su kadrovi koje zaista svi trebamo i sigurno je da je dobro da im se podižu kompetencije i da oni osjete svoju vrijednost te da se zaljube u to zanimanje jer su nam oni baza koja će graditi turizam jednom kad mi odemo, pojasnila je Burić.

    Fiš paprikaš pripremao se nešto manje od dva sata, a ravnatelj ugostiteljske škole, Damir Pleša, nakon odluke stručnog žirija proglasio je pobjednike, Ivu Radovanić i Luku Erića.

    -Jako mi se svidio cijeli ovaj koncept, naučila sam neke stvari koje dosad nisam znala. Imali smo pomoć iskusnog mentora i uz volju i trud, uspjeli smo. Volim ovo zanimanje i svakako ću nastaviti u tom smjeru i u budućnosti, rekla nam je Iva Radovanić, pobjednica natjecanja.

    Posjetitelji školskog restorana „Pod starimi krovovi“ imaju priliku degustirati jela budućih šefova kuhinje po promotivnoj cijeni. Školski restoran također je uključen u trenutno aktualnu promotivnu akciju Turističke zajednice grada Karlovca te poslužuje jela s gljivama.

    Foto: Dinko Neskusil