Uz tradicionalnu potporu Gljivarskom društvu Karlovac u održavanju 37. Gljivarskog tjedna Turistička zajednica grada Karlovca i ove jeseni provodi promotivnu kampanju na temu jela s gljivama.
Istražite specijalitete s gljivama u karlovačkim restoranima
VIŠE IZ RUBRIKE
Gljive su dio svih svjetskih kuhinja. Iako ih zahvaljujući uzgoju i konzerviranju možemo koristiti cijele godine - ipak su najbolje one svježe ubrane iz naših šuma. Karlovačko šumsko područje obiluje gljivama, a uvjerljivo je najpopularniji vrganj. Aromatične i mirisne odličan su dodatak mnogim jelima. Od njih se mogu pripremati juhe, topla predjela, hladna predjela, prilozi, glavna jela i još puno toga.
Čak 12 karlovačkih restorana pripremilo je raznovrsna jela na temu gljiva, stoga vas iz Turističke zajednice grada Karlovca pozivaju da istražite bogatu ponudu ukusnih specijaliteta na ovoj poveznici.
Inspiraciju za pripremu jela s gljivama kao i odlične savjete o ovoj namirnici te vodič o gljivarenju u karlovačkim šumama pronađite na blogu Visit Karlovac.